Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Fed Kupası 2013 - Çek Cumhuriyeti devam, Sırbistan tamam

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/02/2013 - 20:11 GMT+2

Son şampiyon Çek Cumhuriyeti, çeyrek finalde karşılaştığı Avustralya’yı 4-0 ile geçerek son dört takım arasına girdi.

petra kvitova, czech republic

Görsel kaynağı: AFP

Geçen sene finalde Sırbistan’ı 3-1 mağlup ederek üst üste ikinci zaferini elde eden Çekler, ağırladığı Avustralya’ya maç bırakmadı.
Cumartesi günü oynanan mücadelelerden 2-0 ile önde ayrılan Çek Cumhuriyeti bugün, ilk maçta Petra Kvitova ile korttaydı. 2011 Wimbledon şampiyonu, karşılaştığı Sam Stosur önünde ilk seti 6-2 kaybetti. İkinci set tie-break’e giderken 7-3’lük oyunla maçı karar setine taşıyan Kvitova, son seti 6-4 ile hanesine yazdırdı ve skoru 3-0’a getirerek Çek Cumhuriyeti’ni yarı finale taşıdı.
Kurallar gereği dördüncü tekler maçının yerine oynanan çiftler mücadelesinde Hlavackova/Hradecka ikilisi, Barty/Dellacqua çiftini 6-0/7-6 ile alt etti.
Jelena Jankovic ve Ana Ivanovic’ten yoksun bir kadro ile çeyrek final mücadelesinde Slovakya’yı ağırlayan Sırbistan eşleşmeden boynu bükük ayrıldı.
Dün oynanan maçlarda Daniela Hantuchova ve Vesna Dolonc’un galibiyetleriyle 1-1’lik eşitlikle son güne girildi. Dolonc karşısında 6-4/5-4 öndeyken bacağından sakatlanarak kortu sedyeyle terk eden Dominika Cibukova’nın yerine ikinci gün mücadele eden Jana Cepelova, Bojana Jovanovski önünde müthiş bir mücadele sonucunda galip geldi. Maçtan 5-7/7-5/11-9 ile galip ayrılan Slovak raket, takımını 2-1 öne geçirdi.
Dördüncü maçta Vesna Dolonc’u 6-3/6-2 ile mağlup eden Daneila Hantuchova eşleşmeye noktayı koydu.
Rusya ise ağırladığı Japonya’yı 3-2 ile alt ederek yarı finalist oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam