Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

FED Kupası - Türkiye gruba tutundu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/02/2013 - 21:17 GMT+2

Türkiye, playoff mücadelesinde Gürcistan'ı 2-1 mağlup ederek Avrupa/Afrika 1. Grup'ta kalmayı başardı.

pemra özgen

Görsel kaynağı: AA

Türkiye, 11 yıl aradan sonra mücadele verdiği Fed Cup Grup 1'deki pozisyonunu korumayı başardı. Ali Göreç kaptanlığında Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Başak Eraydın ve İpek Soylu'dan oluşan ekip, gruptaki son maçında Romanya'yı yenmesine rağmen son sıradan kurtulamamıştı. A Grubu'nun sonuncusu Gürcistan ile düşme-kalma play-off'u oynayan Türkiye, seriyi 2-1 kazanarak 1. Grup'taki pozisyonunu korudu.
Serinin ilk maçında Başak Eraydın, 459 numaralı Gürcü rakibi Sofia Kvatsabaia'yı korttan sildi. Genç Türkiye şampiyonu, ilk seti 23 dakikada oyun vermeden kazandığı maçtan 6-0 ve 6-3 ile galip ayrıldı. Ardından korta çıkan Çağla Büyükakçay, kariyerinde dört kez karşılaşıp iki kez kaybettiği Gürcistan'ın takımdaki 1 numaralı ismi Sofia Şapatava ile karşılaştı. İlk sette 5-2 öne geçen Çağla, eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve arka arkaya beş oyun yitirerek seti kaybetti. Şapatava, 7-5 kazandığı setin moraliyle girdiği ikinci sette de 6-3'lük skorla güldü ve seriyi çiftler maçına taşıdı.
Gürcistan'a 2009'da Antalya, 2011 ve 2012'de Mısır'da 3-0'lık sonuçlarla boyun eğen Türkiye, bu kez kritik maçı kazanarak gülen taraf oldu. Çağla Büyükakçay ve Pemra Özgen ikilisi, kupa tarihinde birlikte kazandıkları yedinci maçı kayda geçirdikleri mücadeleden 7-5, 6-2'lik skorla galip ayrıldı. Toplam 11 servisin kırıldığı zorlu mücadelede teklerde kaybettiği Şapatava'dan bir anlamda rövanşı alan Çağla ve partneri Pemra Özgen, böylece Türkiye'yi Grup 1'de tutmayı başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam