Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Türkiye Mısır Letonya

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 18/04/2012 - 22:42 GMT+3

Fed Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda yer alan Türkiye, grubunda ilk seriyi Letonya'ya karşı oynadı.

Melis Sezer, Ali Göreç, Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Soylu, Fed Kupasi, Türkiye

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

Serinin açılışında Pemra Özgen'in rakibi Liga Dekmeijere'ydi. Karşılaşmanın birinci setini 6-4 önde kapatan Özgen, sonraki setleri 7-5/6-3'le Dekmeijere'ye kaptırınca milliler seride 1-0 geriye düştü. Günün ikinci maçında Türkiye’nin 1 numarası Çağla Büyükakçay, 19 yaşındaki Diana Marcinkevica'yla oynadı.  Rahat bir oyun sergileyen milli tenisçi 6-2, 6-0'la rakibini mağlup etti ve seriye 1-1'lik dengeyi getirdi. 
Kazananı belirleyen müsabakada Çağla Büyükakçay/Pemra Özgen ikilisi 6-3'lük iki set sonunda Liga Dekmeijere/Diana Marcinkevica'yı mağlup etti. Türkiye bu galibiyetle seride 2-1'i buldu ve Letonya’yı mağlup etti.
Ali Göreç'in kaptanlığını yaptığı milli takımın kadrosunda Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu bulunuyor. 
Türkiye’nin grubunda Letonya’nın yanı sıra Gürcistan ve Norveç bulunuyor. Üç maç sonrasında grubu ilk iki sırada bitiren takım diğer grubun ilk ikisi ile çapraz eşleşecek ve galip gelen iki takım gelecek sezon Avrupa-Afrika Grubu Birinci Grup’a terfi edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam