Eurosport
Yine Kyrgios yine olay
Tarafından
Yayınlandı 29/05/2016 - 10:33 GMT+3
Tenisin uslanmaz çocuğu, maç sırasında sarf ettiği kötü sözler nedeniyle para cezasına çarptırıldı.
Eurosport
Görsel kaynağı: Eurosport
Roland Garros 3. turunda Richard Gasquet'ye 3-0 mağlup olan Nick Kyrgios, maç esnasında "duyulabilecek tonda kötü sözler sarf etmesi" nedeniyle 6.200 dolar para cezasına çarptırıldı.
Yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle Gasquet karşısında sorun yaşadığı gözlenen Kyrgios, ikinci sette 9-7 kaybettiği tie-break oyunu sonrası sinirlerine hakim olamamıştı. Kardeşi Christos'un bulunduğu locaya doğru bakan 21 yaşındaki oyuncu, birkaç kez kardeşine "Locamdan defol!" diye bağırmıştı.
Roland Garros'a 3. turda veda eden Kyrgios, turnuvada geçirdiği kısa süre içinde ikinci olayına imza atmış oldu. İlk tur maçında Marco Cecchinato ile karşılaşan genç raket, maçın hakemi Carlos Ramos'un verdiği bir karar sonrası İspanyol hakemi "önyargılı", kararını ise "saçmalık" olarak nitelendirmişti. Ramos'la bir süre tartışan Avustralyalı tenisçi, ardından top toplayıcı çocuğa bağırarak havlusunu getirmesini istemişti. Kyrgios bu eyleminden ötürü herhangi bir para cezası almamıştı.
Korttaki tavırları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Nick Kyrgios, geçtiğimiz yıl da Montreal Open'da karşı karşıya geldiği Stan Wawrinka'ya "aşağılayıcı sözler" söylediği gerekçesiyle 10.000 dolar para ve ertelemeli 6 ay men cezasına çarptırılmıştı.
Benzer Konular
Reklam
Reklam