Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

İlk finalist Ivanovic'i deviren Safarova!

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 04/06/2015 - 18:05 GMT+3

Roland Garros Kadınlar'da finale yükselen ilk isim, Ana Ivanovic'i set vermeden mağlup eden Lucie Safarova oldu.

Lucie Safarova

Görsel kaynağı: Reuters

Kadınlarda günün ilk yarı final mücadelesinde Lucie Safarova, Sırp rakibi Ana Ivanovic'i 7-5, 7-5'lik setlerle Roland Garros'ta finale yükselen ilk isim oldu.
Maça çok iyi giren Ivanovic, ilk sette 4-1 üstünlüğü yakaladı. 5-3'te set için servis atan Sırp raket fırsatı değerlendiremedi. Üst üste beş oyun kazanan Safarova ilk seti hanesine yazdırdı.
Elde ettiği momentumu ikinci sete de taşıyan Safarova, servis kırarak 2-1 öne geçti. İki oyuncu da servis attıkları oyunları karşılıklı olarak kazandı ve durum 5-4'e geldi. Maç için servis attığı oyunda üç çift hata yapan Safarova, bir maç puanından yararlanamadı ve ardından servisini kırdırdı. Ancak eşitliği yakalayan Ivanovic kendi servis oyununa tutunamadı ve Safarova 6-5 öne geçti. Bu kez hata yapmayan dünya 13 numarası maça noktayı koydu.
Çek tenisçi böylece kariyerinin ilk Grand Slam finaline turnuva boyunca set dahi kaybetmeden yükseldi. Safarova ayrıca 1981'de Paris'te final gören Hana Mandlikova'dan bu yana Roland Garros'ta şampiyonluk için korta çıkacak ilk Çek oyuncu oldu.
Safarova finalde Serena Williams - Timea Bacsinszky maçının galibiyle karşılaşacak.
Safarova - Ivanovic stats
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş