Eurosport
Wawrinka, Fransızların rüyasına son verdi
Tarafından
Yayınlandı 05/06/2015 - 17:16 GMT+3
Roland Garros'ta finale adım atan ilk isim, Tsonga'yı dört sette geçen Wawrinka oldu.
Tsonga Wawrinka
Görsel kaynağı: AFP
Ev sahibi raket Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-3, 6-7, 7-6, 6-4'lük setlerle mağlup eden Stan Wawrinka, Roland Garros'ta finale yükseldi.
Yalnızca 35 dakikada tamamlanan ilk set, 6-3'lük skorla Wawrinka'ya gitti. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci set tie-break'e gitti. Tsonga, tamamen domine ederek 6-0'ı yakaladığı tie-break'i 7-1 ile aldı ve setlere denge getirdi.
Parmağındaki sorun nedeniyle ikinci setin ardından tedavi gören Wawrinka, üçüncü sette sakatlığın kendisini durdurmasına izin vermedi. Setin galibini bir kez daha tie-break belirlerken, bu kez 7-3'lük skorla gülen Wawrinka oldu. Son sette erken bir servis kırma avantajı yakalayan İsviçreli, setin geri kalan bölümünde üstünlüğünü koruyarak maça noktayı koydu.
Kariyerinde ilk kez Roland Garros finaline çıkan dünya 9 numarası, Pazar günü finalde Novak Djokovic - Andy Murray maçının galibiyle karşılaşacak.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2015/06/05/1607114-34139703-2560-1440.jpg)
Tsonga - Wawrinka stats
Görsel kaynağı: Eurosport
Benzer Konular
Reklam
Reklam