Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Radu Albot ve Dusan Lajovic İstanbul Açık'ta çiftler şampiyonu

TarafındanTenis Dünyası

Yayınlandı 04/05/2015 - 11:36 GMT+3

ATP İstanbul'un son gününde oynanan çiftler finalinde bu turnuvayla birlikte ilk kez birlikte oynayan Albot ve Lajovic şampiyonluğa ulaştı.

Radu Albot ve Dusan Lajovic

Görsel kaynağı: AA

TEB BNP Paribas İstanbul Open çiftler kategorisinde zirveye çıkan ikili, birlikte ilk kez mücadele veren Moldovalı Radu Albot ve Sırp Dusan Lajovic oldu. Sırasıyla 2, 3 ve 1 numaralı seribaşlarını deviren Albot / Lajovic, kariyerlerinin ilk çiftler zaferine uzandı.
Albot ve Lajovic, maça favori olarak çıkan tecrübeli ortaklar Jurgen Melzer / Robert Lindstedt önünde iki kez servis kırarak 4-1'i buldukları açılış setinde bir break'i kaptırsalar da 6-4'le seti noktaladı. İkinci sette ise çok daha yakın bir mücadele vardı.
Roger Federer ile Pablo Cuevas arasındaki finalden önce oynanması planlanan ancak yağmur nedeniyle tekler finalinin sonrasına sarkan maçın ikinci setinde ilk on oyun sonunda servis kırma yaşanmadı. Bu setteki ilk hamle ise 11. oyunda break'i bulup 6-5 öne geçen Lajovic/Albot'tan geldi. Ancak bu avantajlarını hemen akabinde maç için servise geçtikleri oyunda yitiren Lajovic / Albot, tie-break'e yine ağırlıklarını koydu.
Yaş toplamları 71 olan veteran ikili Lindstedt (38) ve Melzer (33) karşısında baştan sona üstün götürdükleri tie-break'i 7/2 ile koparan Albot / Lajovic, 81 dakika neticesinde 6-4, 7-6'lık setlerle büyük ödülü kucaklamayı başardı. Bu şampiyonluk, Albot ve Lajovic'in tur düzeyindeki elde ettikleri ilk kupalar olarak notlara düşüldü.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş