Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Hopman Kupası'nda kadrolar belli oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 08/10/2013 - 19:59 GMT+3

Hopman Kupası'na katılacak ülkeler, turnuvada yer alacak tenisçiler ve gruplar belirlendi.

Hopman Cup Perth

Görsel kaynağı: Eurosport

Her yıl olduğu gibi Avustralya'nın Perth kentinin ev sahipliği yapacağı Hopman Kupası, 26. kez düzenleniyor. 28 Aralık 2013-4 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada; Polonya, ABD, Fransa, Kanada, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Avustralya ve İspanya yer alacak.
Dörderli iki grupta, tek erkekler, tek kadınlar ve karışık çiftler dallarında verilecek mücadelelerin ardından, gruplarını ilk sırada tamamlayan ülkeler finalde kozlarını paylaşacak.
Turnuvada mücadele edecek oyuncular arasında üç isim dünya sıralamasında ilk onda, dokuz isim ise dünya sıralamasında ilk yirmide yer alıyor. Gruplar ve kadrolar şu şekilde oluştu:
A Grubu
Polonya | Agnieszka Radwanska / Jerzy Janowicz
Kanada | Eugenie Bouchard & Milos Raonic
İtalya | Flavia Pennetta & Andreas Seppi
Avustralya | Samantha Stosur & Bernard Tomic
B Grubu
ABD | Sloane Stephens / John Isner
Fransa | Alize Cornet / Jo-Wilfried Tsonga
Çek Cumhuriyeti | Petra Kvitova / Radek Stepanek
İspanya | Anabel Medina Garrigues / Tommy Robredo
Çek Cumhuriyeti adına mücadele eden Petra Kvitova, 2012 yılında partneri Thomas Berdych ile birlikte bu kupayı kazanmayı başarmıştı. Kvitova'ya bu yıl, bu turnuvada ilk kez boy gösterecek olan Radek Stepanek eşlik edecek.
ABD'li John Isner de eski şampiyonlardan. 2011'de Bethanie Mattek-Sands ile birlikte kupayı kaldıran Isner'in partneri, tenis dünyasının yükselen genç yeteneklerinden Sloane Stephens.
Wimbledon sonrası tenisten emekli olmasına rağmen Hopman Kupası'nda oynamak istediğini dile getiren Marion Bartoli, turnuvada yer almama kararı verdi. Bartoli'den oluşan boşluğu Aliza Cornet dolduracak.
Turnuvanın son şampiyonu, geçen yıl finalde Sırbistan'ı deviren İspanya. 2013 şampiyonu olan kadrodan Anabel Medina Garrigues, ünvanını korumak için Perth'te olacak. Garrigues'in yanında ise Fernando Verdasco yerine Tommy Robredo'yu izleyeceğiz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam