Iga Swiatek: Kadın Tenisi "Cinsiyetler Savaşı"na İhtiyaç Duymuyor
TarafındanMelih Aydoğmuş
Yayınlandı 03/01/2026 - 13:54 GMT+3
Iga Swiatek, Aryna Sabalenka'nın Nick Kyrgios'a yenildiği gösteri maçını değerlendirdi. Kadın tenisi artık "Cinsiyetler Savaşı" gibi etkinliklere muhtaç değil diyen Swiatek, Harika atletlerimiz ve muhteşem hikayelerimiz var, erkek tenisiyle kıyaslanmaya ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.
Iga Swiatek of Poland during media day at the United Cup at Ken Rosewall Arena on January 3, 2026 in Sydney, Australia.
Görsel kaynağı: Getty Images
Dünya kadın tenisinin 2 numarası Iga Swiatek, Nick Kyrgios'un Aryna Sabalenka'yı yendiği gösteri maçını "Cinsiyetler Savaşı" olarak nitelendirmeye karşı çıkarak, kadın tenisinin böyle etkinliklere ihtiyacı olmadığını vurguladı. Bu tür maçların sadece eğlence amaçlı olduğunu belirten Polonyalı yıldız, bunun toplumsal değişimle ilgisi bulunmadığını ifade etti. Öte yandan şu anda mücadele ettiği United Cup gibi karma takım turnuvalarını öven Swiatek, bu formatın tenisi birleştirdiğini ve spora heyecan kattığını söyleyerek tercihini bu tarz etkinliklerden yana koydu.
Kadınlar dünya 2 numarası Iga Swiatek, kadın tenisinin "Cinsiyetler Savaşı" tarzı etkinliklere ihtiyacı olmadığını ve kendi başına güçlü bir şekilde ayakta durduğunu söyledi.
Aralık ayında Nick Kyrgios, kadınlar dünya 1 numarası Aryna Sabalenka'yı özel kurallarla oynanan bir gösteri maçında 6-3, 6-3'lük setlerle 2-0 yenmişti.
Bu maç, 52 yıl önce Billie Jean King'in Bobby Riggs'i mağlup ederek kadın tenisine büyük ivme kazandırdığı efsanevi "Cinsiyetler Savaşı"nı hatırlatıyordu.
Avustralya'da düzenlenen United Cup turnuvasında mücadele eden Swiatek, Dubai'deki Sabalenka - Kyrgios karşılaşmasına dair gazetecilere açıklamalarda bulundu ve bu maçı izlemediğini belirtti.
Kadın tenisinin kendi ayakları üzerinde durduğunu belirten dünya 2 numarası, "Harika atletlerimiz ve anlatılacak muhteşem hikayelerimiz var" dedi.
Swiatek, "Erkek tenisiyle sürekli kıyaslanma zorunluluğumuz yok ve herhangi bir 'Cinsiyetler Savaşı' etkinliğine de ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.
Bu tür maçların büyük ilgi çektiğini kabul eden Swiatek, "Tamamen eğlence amaçlıydı, toplumsal değişim veya önemli konularla bir alakası olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı.
Swiatek, sadece maçın adının 1973'teki Billie Jean King karşılaşmasıyla aynı olduğunu, bunun dışında önemli konularla bir bağlantı bulunmadığını vurguladı.
Öte yandan Sabalenka, düz setlerde aldığı yenilginin ardından Kyrgios'la rövanş maçı oynamak istediğini belirtmişti.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2026/01/03/image-f6fffd5a-f299-4aee-b331-7e5a44b1d294.jpeg)
Swiatek: 1973'teki Billie Jean King maçı ile sadece isimleri aynıydı, hepsi bu. -
Görsel kaynağı: AFP
Swiatek: United Cup Yenilik Getiriyor
Polonya adına United Cup'ta mücadele eden Swiatek, bu turnuvanın tenisi birleştirdiğini söyledi.
Her eşleşmede bir erkek tekler, bir kadın tekler ve bir karışık çiftler maçı oynandığını hatırlatan Swiatek, "United Cup gibi etkinlikler WTA hayranlarını da ATP hayranlarını da büyük bir heyecanla bir araya getiriyor" dedi.
Normalde karışık çiftlerde pek yer alamayan tekler oyuncularının birlikte oynamasının spora farklı bir boyut kattığını belirten Swiatek, "Bu durum tenisimizi çok daha ilgi çekici ve keyifli hale getiriyor" şeklinde konuştu.
Turdaki sıradan turnuvaların bazen sıkıcı olabildiğini itiraf eden Swiatek, "Takım turnuvasında farklı bir enerji yakalamak, farklı insanlarla sohbet etmek gerçekten harika ve motive edici" ifadelerini kullandı.
Swiatek sözlerini, "Ben her zaman United Cup'ı tercih ederim" diyerek tamamladı.
Benzer Konular
Reklam
Reklam