Eurosport
Iga Swiatek: “Kendime gerçekten güveniyorum.”
Tarafından
Yayınlandı 03/07/2023 - 20:28 GMT+3
Dünya bir numarası Iga Swiatek, Zhu Lin’e karşı kazandığı galibiyetten sonra kendine güvendiğini ve harika hissettiğini söyledi.
Iga Swiatek
Görsel kaynağı: Getty Images
Iga Swiatek, Zhu Lin’i 6-1 ve 6-3'lük iki set sonunda mağlup ederek Wimbledon’a güçlü bir giriş yaptı.
Maç sonrası saha içinde yaptığı röportajda, “Kendime gerçekten güveniyorum.” dedi.
“Çimlere uyum sağlama konusunda gerçekten iyi bir iş çıkardığımı hissettim. Bugünün nasıl geçeceğimi görmek istedim ve sahaya çıktığımda harika hissettim.”
Herkes Swiatek’in 34 maçlık galibiyet serisini konuşurken, Polonyalı raket Wimbledon’da geçen yıla göre daha rahat olduğundan bahsediyor.
Swiatek, bir yıl önce Wimbledon’a şubat ortasından beri kaybetmeden geldi ancak üçüncü turda Alize Cornet’e yenildi.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2023/07/03/3737296.jpg)
Iga Swiatek steht in der zweiten Runde von Wimbledon
Görsel kaynağı: Getty Images
“Mesele şu ki, geçen yıl bu seri devam ediyormuş gibi hissettim.”
“Roland-Garros’tan sonra herkes bundan bahsediyordu. Turnuva başladığında omuzlarımdaki yük çok fazlaydı. Buna odaklanmamaya çalıştım. Gerçekten sayılara ve istatistiklere bakmıyorum.”
Evet, kolay değildi. Özellikle de geçen yıl çimde sadece bir turnuva oynamış biri olarak. Sanırım bu yüzden biraz da aldatıcıydı. Çünkü zihinsel olarak biraz paslanmış gibi hissettim.”
“Bu yıl benim için daha rahat olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bu yıl bir Grand Slam kazandıktan sonra hedefime ulaşmış gibi hissediyorum. Gerçekten çok mutluydum ama geçen yıl daha fazla beklenti içindeydim.”
Benzer Konular
Reklam
Reklam