Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Indian Wells Master - Rafael Nadal Roger Federer'i yendi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/03/2013 - 23:41 GMT+2

Indian Wells çeyrek finalinde Roger Federer’i 6-4 ve 6-2’lik setlerle geçen Rafael Nadal adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Rafael Nadal in action against Roger Federer in the quarter-finals of the BNP Paribas Open at Indian Wells on March 14 (AFP)

Görsel kaynağı: AFP

Kortlardan yedi ay uzak kaldıktan sonra ilk kez bir sert zemin tunuvasında mücadele eden Nadal, dünya iki numarası Roger Federer ile Indian Wells çeyrek finalinde karşı karşıya geldi.

İlk sette her iki raket de kendi servis oyunlarını kazanmayı başarırken, İspanyol tenisçi yedinci oyunda servis kırmayı başarınca avantajı eline geçirdi. 5-3’ken set için servis karşılayan Nadal karşısında Federer kendi oyununa tutunmayı başarsa da Rafa servis oyununu alınca 6-4 ile setlerde 1-0 öne geçti.

İspanyol raket ikinci sete servis kırarak başladı. Temposunu koruyan Nadal, ilk üç oyunu alarak yarı final kapısını araladı. Dördüncü oyunda İsviçreli tenisçi servis kırıp durumu 3-1’e getirse de üstün bir oyun gösteren Rafa seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Rafael Nadal finale çıkmak için Tomas Berdych ile karşı karşıya gelecek.

Karşılaşma sonrası konuşan Nadal, "Yedi ay aradan sonra burada yarı finale çıkmaktan çok mutluyum. Harika bir ik set oynadım. İkinci sette Federer her zamanki gibi mücadele edemedi. Sanırım sakatlığı vardı. Maça dönmek için savaşacak kadar kendini rahat hissetmedi. Benim için ilk set önemliydi. Her ikimiz de en iyi tenisimizi oynamaya çalıştık" şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam