Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Indian Wells Masters - Rafael Nadal geriden gelerek del Potro'yu geçti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/03/2013 - 01:46 GMT+2

Tenise verdiği uzun aranın ardından çıktığı ilk önemli turnuvada Rafael Nadal, Juan Martin del Potro'yu 4-6/6-3/6-4 yenerek şampiyon oldu.

Rafael Nadal

Görsel kaynağı: Reuters

Çeyrek finalde Andy Murray’yi, yarı finalde ise bu sezon hiç maç kaybetmeyen Novak Djokovic’i birer set geriden gelerek mağlup eden Juan Martin del Potro’nun finaldeki rakibi, sakatlığını atlattıktan sonra ilk kez sert zeminli bir turnuvada boy gösteren Rafael Nadal’dı.
Roger Federer’i eleyerek yarı finale yükselen ve sağlam bir oyunla Tomas Berdych’i de devirip finale yükselen İspanyol tenisçi maça da iyi başladı. Servis kırarak 3-0 öne geçen eski dünya 1 numarasına, Arjantinli kulenin cevabı gecikmedi. Üst üste kazandığı üç oyunla sete dengeyi getiren Delpo, çekiç gibi forehandleriyle maçın kontrolünü eline geçirdi. Dokuzuncu oyunda bir kez daha rakibinin servisini çalan 2009 Amerika Açık şampiyonu, seti noktaladı.
Del Potro ikinci sete de servis kırarak başladı. Bir sonraki oyunda 11 kez Grand Slam şampiyonu Nadal silkinip servis kırma şansı elde etse de Tandil Kulesi buna izin vermedi. Ancak altıncı oyunda bu kez servisi kıran Nadal durumu 3-3’e getirdi. İspanyol tenisçi rakibinin oyundan düşmesiyle sonraki üç oyunu da hanesine yazdırarak maçı karar setine taşıdı.
Son sete tüm rüzgarı arkasına alarak giren Rafa, ilk oyunda bulduğu servis kırma şanslarını değerlendiremese de üçüncü oyunda Arjantinli’nin servisini çalarak 2-1 öne geçti. Bu avantajını setin sonuna kadar koruyan Nadal, dokuzuncu oyunda üst üste üç kez maç puanı yakaladı. Ancak Del Potro üç servis kırma puanını da çevirerek baskıyı rakibinin üzerine yıktı. Maç için servis atan İspanyol raket hata yapmadı.
Nadal böylece yedi aylık zorunlu sakatlık arasından sonra katıldığı ilk büyük testi geçerek kariyerinin 22. Masters turnuva zaferini elde etmiş oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam