Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Indian Wells finalinde Roger Federer Stan Wawrinka'yı mağlup ederek şampiyon oldu

Eurosport Türkiye

Güncellendi 20/03/2017 - 02:54 GMT+3

Stan Wawrinka'yı set vermeden mağlup eden Roger Federer, Indian Wells'te şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Roger Federer, Indian Wells 2017

Görsel kaynağı: EFE

ATP Indian Wells Masters finalinde Roger Federer, vatandaşı Stan Wawrinka'yı 6-4 ve 7-5'lik setlerle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Maçın ilk setindeki kendi servis oyunlarında rakibine sadece 4 puan kaptıran Federer, maçta bulduğu ilk servis kırma şansını iyi değerlendirerek 10. oyunda Wawrinka'nın servisini kırdı ve 30 dakika süren ilk seti 6-4 ile hanesine yazdırdı.
İkinci sete servis kırarak başlayan taraf Wawrinka olsa da 4. oyunda sete dengeyi getiren Federer, tie-break öncesi son oyunda bunu bir kez daha başararak 1 saat 21 dakika sonunda maça nokta koydu.
İki tenisçi arasında en dramatik fark ikinci servislerden puan çıkarma oranında gözlendi. Federer ikinci servislerinden %67 oranında puan çıkarırken Wawrinka cephesinde bu oran %39'da kaldı.
Indian Wells Masters'ta 5 yıl aradan sonra yeniden mutlu sona ulaşan Federer, toplamda bu turnuvadaki 5'inci, Masters turnuvalarındaki 25. zaferini elde etti. 35 yaşındaki efsane ayrıca, bir Masters turnuvasında şampiyonluk elde eden en yaşlı erkek tenisçi unvanının da sahibi oldu.
Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık'ı kazanarak dikkatleri bir kez daha üzerine toplayan Federer, Indian Wells'te de zafere uzanarak tam 11 yıl sonra Avustralya Açık-Indian Wells dublesi yapmayı başardı.
Indian Wells'e dünya 10 numarası olarak gelen Roger Federer bu şampiyonlukla birlikte yeni açıklanacak ATP sıralamasında 6. basamağa yükselecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam