Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer'den erken veda

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 13/05/2011 - 11:59 GMT+3

Üçüncü turda Fransız Richard Gasquet ile karşılaşan dünya üç numarası Roger Federer müsabakayı 4-6/7-6/7-6’lık setlerle kaybederek elendi.

roger federer, roma masters, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

İsviçreli eski dünya 1 numarası bu seneki yedinci mağlubiyetini aldı. Üç kez Novak Djokovic, iki kez Rafael Nadal ve bir kez de Jürgen Melzer’e mağlup olan 29 yaşındaki tenisçi, bu yıl ilk defa sıralamada ilk 10’un dışında olan bir rakete yenildi.
Geçen yıl Roma’daki ilk maçında Ernests Gulbis’e mağlup olarak elenen Federer geçen seneki derecesinden daha iyi bir performans gösterse de bu, hayranlarını sevindirmedi.
Fransız tenisçi Gasquet ise Federer karşısındaki ikinci galibiyetini aldı. İlk olarak 2005 yılında Gasquet henüz 19 yaşındayken Monte Carlo’da karşılaşan iki tenisçiden kazanan genç tenisçi olmuştu. Ancak bundan sonraki sekiz karşılaşmada da kazanan İsviçreli’ydi. Son olarak Federer’in finalde Djokovic’e yenildiği Dubai’de, yarı finalde karşılaşan raketlerden kazanan 6-2/7-5 ile Federer olmuştu.
Gasquet'nin çeyrek finaldeki rakibi Tomas Berdych oldu.
Öte yandan 4 numaralı seribaşı Andy Murray ev sahibi raketlerden Potito Starece'yi 6-4/6-2 mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Britanyalı'nın son sekizdeki rakibi Alman Florian Mayer oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam