Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ana Konjuh, İstanbul Cup'ta yarı finale yükseldi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 18/07/2014 - 17:43 GMT+3

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nın 5. gününde, günün ilk çeyrek final mücadelesi, elemelerden gelen 16 yaşındaki Hırvat Ana Konjuh ile 4 numaralı seri başı Ukraynalı Elina Svitolina arasında oynandı.

Ana Konjuh

Görsel kaynağı: Eurosport

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a çeyrek final maçlarıyla devam edildi. Günün ilk maçında 16 yaşındaki Konjuh, ilginç bir kariyer rekoruna imza attı. 2013 Amerika Açık ve Avustralya Açık Junior şampiyonu olan genç yetenek, aynı zamanda 2012 de Donna Vekic’ten sonra bir WTA turnuvasında yarı finale çıkan en genç tenisçi oldu. Aynı zamanda Wimbledon’da 3. tura kadar yükselmeyi başardı ancak Caroline Wozniacki’ye yenilerek elendi.
Maça Ukraynalı Svitolina servis atarak başladı. Çekişmeli geçen ilk 3 oyun Svitolina’nın oldu. Genç Konjuh, maçın başında puanları kazanmakta zorlandı. Skor 4-1 olduktan sonra Konjuh’un oyundaki vuruşları değişmeye başladı. Daha az hata yapıp topu oyunda tutmayı başaran ve zaman zaman file önünde volelerle etkili olmaya başladı. Hırvat tenisçi önce skoru 4-4 yaptı. Ardından etkili servislerle ilk seti 6-4 kazanarak öne geçti.
2. set, 19 yaşındaki dünya 35 numarası Svitolina’nın hakimiyetinde geçti. Konjuh set boyunca oldukça fazla basit hata yaptı. Ve set, 6-1’lik skorla Ukraynalı tenisçinin oldu. Final setinde toparlanan Konjuh, güçlü servislerine file önü vole vuruşlarını da ekleyince, skoru 3-0 yaptı. Servis kırma avantajlarını iyi değerlendiren ve setin sonuna kadar hem dip çizgide hem de file önünde etkili olan genç Konjuh, seti 6-1, maçı 2-1 kazanarak kariyerinde ilk defa bir WTA turnuvasında yarı final oynayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam