Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Doha'da rüya finale doğru

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/01/2011 - 23:26 GMT+2

Katar Açık Turnuvası’nda Rafael Nadal ve Roger Federer, çeyrek final engellerini de aşmayı başardılar. Federer, Sırp rakibi Viktor Troicki’ye; Nadal ise Ernests Gulbis’e set bırakmadı

Federer of Switzerland celebrates after winning his match against compatriot Chiudinelli at the Qatar Open tennis tournament in Doha

Görsel kaynağı: Reuters

Doha’da günün açılışını dün olduğu gibi yine Fransız oyuncu Jo-Wilfried Tsonga yaptı. Çeyrek final maçında İspanyol raket Guillermo Garcia-Lopez ile çok çekişmeli bir maça imza atan Avustralya Açık finalisti, maçı iki tie-break sonunda kazanmayı başardı. Özellikle ikinci set tie-break’i büyük çekişmeye sahne olan maçta Tsonga, iki set puanı kurtararak oyunu 11-9 ile kazanmayı başardı.
Tsonga’nın yarı finaldeki rakibini belirleyecek maçta Roger Federer ile Viktor Troicki karşı karşıya geldi. Baştan sonra üstün oynadığı maçta rakibine tek bir servis kırma puanı dahi göstermeyen dünya iki numarası, rakibinin servisinde tam 16 kez servis kırma şansı yakaladı. Bunların dördünü değerlendiren İsviçreli, zor geçmesi beklenen maçı 65 dakika gibi bir sürede 6-2/6-2’lik rahat setlerle bitirdi ve yarı finalde Tsonga’nın rakibi olmaya hak kazandı.
Dün Lukas Lacko karşısında oldukça sıkıntılı anlar yaşayan dünya 1 numarası Rafael Nadal ise, bugün kendisi adına zor geçmesi beklenen Gulbis maçını iyi atlatmayı başardı. En son geçtiğimiz sene Roma’da çok çekişmeli bir maç oynayan bu ikilinin mücadelesinde gülen üç sette İspanyol raket olmuştu. Bu kez rakibine set vermeyen Nadal 7-6/6-3’lük setler sonucunda geçen sene finalde şampiyonluk puanları kaçırarak kaybettiği Doha’da yarı finale çıkmış oldu.
Nadal, yarı finalde Ivo Karlovic-Nikolay Davydenko maçının galibiyle karşılaşacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam