Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal ve Federer terledi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/01/2011 - 08:42 GMT+2

ATP Doha turnuvasında bugün ikinci tur maçları oynandı. Dünya 1 numarası Rafael Nadal, Lukas Lacko karşısında 6-0’lık bir set kaybederken, Roger Federer de vatandaşı Marco Chiudinelli karşısında zor anlar yaşadı.

rafael nadal

Görsel kaynağı: Reuters

Merkez korta ilk adımını atan turnuvanın 3 numaralı seribaşı Fransız raket Jo-Wilfried Tsonga oldu. Turnuvaya özel davetle katılan ve ilk turda Gimeno-Traver’i mağlup eden Sergei Bubka karşısında oldukça iyi bir maç çıkartan Avustralya Açık finalisti, maçı 6-2/6-4’lük setler sonucunda kazandı. Tsonga’nın çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Guillermo Garcia-Lopez olacak. Lopez, Marchenko karşısında set bırakmadı.
Dünya 2 numarası Roger Federer, Chiudinelli karşısında tiebreak’e giden ilk seti alırken bir hayli terledi. Tiebreak’te rakibine minibreak avantajını kaptıran ve 5-4 geriye düşen Federer, buradan üç puan üst üste kazarak seti hanesine yazdırmayı başardı. İkinci seti de 4-1 geriden gelerek 7-5 alan Federer, zor da olsa yoluna devam etti. İsviçreli, yarın çeyrek finalde Viktor Troicki ile oynayacak.
Son üç grand slam’i kazanan İspanyol yıldız Rafael Nadal, dün olduğu gibi yine bir Slovak raketin karşısındaydı. Lukas Lacko önünde ilk seti tiebreak’te kazanabilen Nadal, ikinci sette oyun dahi alamadı. Son sette tekrar toparlayan dünya 1 numarası, 4-0 öne geçtiği sette rakibinin geri dönmesine izin verse de seti 6-3 ile kapatmayı başardı. Nadal, maçtan sonra verdiği röportajda ateşi olduğunu söyledi. İspanyol oyuncu çeyrek finalde Ernests Gulbis ile oynayacak.
Geçen yılın şampiyonu Nikolay Davydenko, son zamanların formda oyuncusu Jarkko Nieminen’i iki sette geçerek çeyrek finale yükselen bir diğer isim olmayı başardı. Davydenko çeyrek finalde bu turnuvada geçen sene de mağlup ettiği Ivo Karlovic ile karşı karşıya gelecek. 8 aylık bir sakatlığın ardından geri dönen Karlovic, bugün 8 numaralı seribaşı Philipp Kohlschreiber’ı 7-6/6-7/7-6’lık setler sonucunda geçmeyi başardı.
Turnuvadaki çeyrek final maçları yarın TSİ 14.30’dan itibaren Eurosport2 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam