Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer bildiğiniz gibi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/05/2012 - 21:43 GMT+3

Madrid Masters finalinde Tomas Berydch ile karşılaşan Roger Federer, 3-6/7-5/7-5’lik setlerle galip geldi ve kupaya uzandı.

roger federer, madrid masters

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun toprak turnuvalarından Madrid Masters finalinde, 2006 ve 2009 senelerinde burada şampiyonluk yaşayan Roger Federer ile turnuvanın 6 numaralı seribaşı Tomas Berdych karşı karşıya geldi. Daha önce birbirleriyle 14 maç yapan iki tenisçinin mücadelesinde 10-4 Federer’in üstünlüğü bulunuyordu.
Daha maçın başında yakaladığı servis kırma şansını iyi değerlendiren Çek tenisçi 3-0 öne geçti. Setin geri kalanında servis kıran olmadı ve ilk set Berdych’in lehine 1-0 sonuçlandı. İkinci sette daha dengeli oynayan iki tenisçi de setin 12. oyununa kadar servis kırmayı başaramadı. Durum 6-5 iken servis kıran Federer 7-5 ile seti aldı. Üçüncü sete de ilk servis kıran taraf Federer’di. Çek tenisçi daha sonra durumu eşitlemeyi başardıysa da Federer’in seti koparmasına engel olamadı. Son seti de 7-5 hanesine yazdırmayı başaran Federer maçı da 2-1 ile kazandı.
Kariyerinin 20. Masters zaferine ulaşan Federer,bu alanda İspanyol tenisçi Rafael Nadal’ın uzun zamandır elinde tuttuğu rekora ortak olurken, yarın açıklanacak ATP Dünya sıralamasında da 2. sıraya yükselecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam