Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal, Madrid'i düşünüyor

TarafındanTenis Dünyası

Güncellendi 01/05/2015 - 14:57 GMT+3

Tarihin en önemli toprak kort oyuncusu olarak kabul edilen Rafael Nadal, Roland Garros'u 10. kez kazanmak için sahne alacağı Paris öncesinde moral depolamak için Madrid'de...

Rafael Nadal après sa défaite face à Fabio Fognini à Barcelone

Görsel kaynağı: AFP

Masters 1000 serisinin üç toprak etabından biri olan Mutua Madrid Açık için ülkesinin başkentinde antrenman yapan Rafa, toprak korta döndükten sonra üç kez şampiyon olduğu bu turnuvada unvanını koruyup Fransa Açık yolunda moral bulmak istiyor. 
Bu yıl toprak sezonuna Rio de Jaineiro'da başlayan Rafa, Fabio Fognini'ye yarı finalde kaybettikten sonra Arjantin'e geçmiş ve ev sahibi ülkeden dört oyuncuyu üst üste yenerek şampiyon olmuştu. Ancak Avrupa toprak sezonunda Monte Carlo Masters yarı finalini Novak Djokovic'e, Barselona üçüncü turunda ise İtalyan Fognini'ye bir kez daha yenilen Rafa, bu haftayı boş geçerek Madrid'e odaklandı. 
Fernando Verdasco et Rafael Nadal après la victoire de l'Espagne face à la France - Coupe Davis 2011
Fernando Verdasco ile birlikte antrenman yapan Nadal, 19-7'lik maç kaydına sahip olduğu 2015'teki ikinci zaferini arayacak. Nadal, 13 yıllık kariyerinde 65 şampiyonluğunun 46'sını toprak kortta kazandı.

Turnuvada 1 numara Novak Djokovic'in oynamayacak olması, Rafa Nadal'ı en önemli favori haline getirmiş durumda. İspanyol süper yıldız, mayıs ayı mesaisinde Madrid ve arkasında oynayacağı Roma'yı kazanarak Paris'e güçlü bir rüzgar taşımak için uğraş verecek. 
Benzer haberler için Tenis Dünyası
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam