Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Maraton maç Arjantinli'nin

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/01/2011 - 17:44 GMT+2

Sakatlığı nedeni ile yaklaşık bir yıldır sadece iki maç oynayabilen Arjantinli Juan Martin del Potro, Sydney ilk turunda karşılaştığı Feliciano Lopez’i üç tie-break’e giden set sonunda mağlup ederek yaklaşık bir yıl aradan sonra maç kazandı.

TENNIS 2011 ATP SYDNEY Juan Martin Del Potro

Görsel kaynağı: AFP

Del Potro, geçen yıl Avustralya Açık’ta bileğinden sakatlanmış ve Mayıs’ta ameliyat olmuştu. Sonbaharda tura geri dönme girişimleri başarısız olan Arjantinli, Tokyo’da Feliciano Lopez’e yenilmişti.
Bugün bu yılki ilk maçına çıkan 22 yaşındaki tenisçinin rakibi yine İspanyol Lopez’di. İlk seti tie-break ile kaybeden del Potro, ikinci sette bir kez maç puanı çevirdi ve seti 9-7’lik tie-break oyunu ile hanesine yazdırarak müsabakayı karar setine götürdü. Son sette altı servis kırma puanını çeviren 2009 Amerika Açık şampiyonu, tie-break oyununu kazarak 3 saat 20 dakika süren karşılaşmadan galip ayrıldı. Del Potro karşılaşma boyunca 21 ace atarken, İspanyol rakibi 20 ace ile buna yanıt verdi.
Dünya dört numarasına kadar yükselmiş olan Arjantinli, sakatlıktan sonra ilk 200’ün dışına çıkmıştı ve Sydney’e özel davetiye (wildcard) ile katıldı. Tekrar ilk 10’a girmek için önünde uzun bir yol olduğunu belirten genç raket, “Denemeye hazırım” ifadelerini kullandı. Del Potro’nun ikinci turdaki rakibi Florian Mayer oldu.
Sydney’de son şampiyon Marcos Baghdatis, kasığındaki sakatlık nedeni ile turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Dünya 21 numarası, “Ailem burada ve onların önünde tekrar kazanmak isterdim. Kolay bir karar olmadı” şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam