Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal maziyi arıyor

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 27/03/2016 - 14:27 GMT+3

Miami Açık'ta Nadal ve Federer geçirdikleri rahatsızlıklar nedeniyle turnuvadan erken çekildi. İkilinin ilk karşılaşması bundan tam 12 yıl önce Miami'deydi...

Roger Federer et Rafael Nadal le 3 avril 2005, à Miami

Görsel kaynağı: Eurosport

Son 2 sezonda geçirdiği sakatlıklar sebebiyle kariyerinde büyük bir düşüş yaşayan Rafael Nadal, Miami Açık 2. turunda dünya 96 numarası rakibi Dzumhur karşısında maçı yarıda bıraktı ve bir erken veda daha yaşadı.
2016'ya Avustralya Açık'ta ilk turda elenerek başlayan İspanyol tenisçi, sonrasında Buenos Aires, Rio ve Indian Wells'te yarı final oynayarak sevenlerini umutlandırmıştı. Nadal'ın erken vedasından sonra akıllara Federer'e karşı kazandığı ilk maç akıllara geldi.
Nadal-Federer rekabeti 12 yıl önce başladı
Bundan tam 12 yıl önce, 28 Mart 2004 tarihinde Miami Açık (o zamanki adıyla NASDAQ-100 Açık) üçüncü turunda tenisin titanları ilk kez karşılaştı. 17 yaşında olan Rafael Nadal, dünya 1 numarası Roger Federer'i 6-3'lük iki setle turnuvanın dışına itmiş ve rakibini 12 maç sonra yenilgiyle tanıştırmıştı. O dönemde dünya sıralamasında 34. sırada yer alan Nadal, Miami'deki zaferiyle beraber dünya tenisindeki büyük sıçrayışını gerçekleştirmiş ve ilk Grand Slam zaferini 2005 yılında Roland Garros'ta yaşamıştı.
Nostalji: Nadal-Federer arasında oynanan ilk maçtan görüntüler
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam