Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rekortmen şampiyon Djokovic

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 03/04/2016 - 22:06 GMT+3

Miami Masters finalinde Nishikori'yi 2 sette mağlup eden dünya 1 numarası, ATP Masters 1000 turnuvalarında 28. zaferini elde ederek bu alanda rekor kırdı.

Novak Djokovic celebrates after his match against Dominic Thiem (not pictured) during day nine of the Miami Open at Crandon Park Tennis Center. Djokovic won 6-3, 6-4

Görsel kaynağı: Reuters

ATP Miami Masters'ta dünya 1 numarası Novak Djokovic, Japon rakibi Kei Nishikori'yi 6-3'lük iki sette mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
İlk sette 2 kez servisini kırdırmasına rağmen return oyunlarında etkili bir performans sergileyen Sırp raket, rakibinin 3 kez servisini kırarak bu seti 6-3 hanesine yazdırdı.
İkinci sete de servis kırarak başlayan Sırp raket, bir ara sağlık molası almak zorunda kalan rakibi karşısında sorun yaşamadı ve bu seti de aynı sonuçla kazanarak 1 saat 26 dakika süren maça nokta koydu.
ATP Masters 1000'de yeni kral Djokovic
İki hafta önce Indian Wells'te şampiyon olarak 27. ATP Masters 1000 zaferini elde eden ve Rafael Nadal'ı yakalayan Djokovic, Miami'de de mutlu sona ulaşarak ATP Masters 1000 turnuvalarında en çok şampiyonluğa ulaşan isim oldu.
Bunun yanı sıra Sırp raket kariyerinde çıktığı 7. Miami finalinde 6. şampiyonluğuna ulaşarak, buradaki en başarılı isim olan Andre Agassi'yle kupa sayısını eşitledi.
Boynuz kulağı geçti
Novak Djokovic, Miami finalinde Kei Nishikori'yi mağlup ederek kariyerindeki 714. galibiyetini elde etti. Böylelikle antrenörlüğünü yapan Boris Becker'i geride bırakan dünya 1 numarası, açık dönemde en fazla galibiyeti bulunan 11. isim olmayı başardı. Bu alanda Jimmy Connors 1257 galibiyetle ilk sırada yer alırken faal oyunculardan Roger Federer 1067 galibiyetle üçüncü, Rafael Nadal ise 779 galibiyetle sekizinci sırada bulunuyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam