Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic mi, Murray mi?

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/04/2012 - 13:58 GMT+3

Sezonun ikinci Masters turnuvası finalinde dünya bir numarası Novak Djokovic ile dünya dört numarası Andy Murray karşı karşıya geliyor.

2012 australian open novak djokovic andy murray

Görsel kaynağı: AFP

Geçen sezonki kusursuz başlangıcının aksine bu yıl şu ana kadar iki mağlubiyet elde eden Djokovic, son şampiyon olarak katıldığı Miami’de puanlarını korumanın peşinde. Bunun için aldığı iki yenilgiden ilkini Dubai yarı finalinde ona tattıran Murray’yi bu kez geçmesi gerekecek.
Doğum tarihleri arasında bir hafta fark olan ikilinin, tenis gelişimleri de geçen seneye kadar aynıydı. İkisi de Nadal ve Federer’in arkasında kalmaya mahkum bir oyun sergilerken Sırp raket 2008 Avustralya Açık’ı kazanarak bir adım önde gözükse de Murray’nin Grand Slam dışındaki performansı daha iyi bir gelecek vadediyordu.
Ancak geçen yıl Djokovic’in zihinsel ve oyun anlamında gerçekleştirdiği patlama ile dünya 1 numarasını ele geçirerek Grand Slam sayısını da beşe çıkartması şüphesiz ki Murray’nin üzerindeki Britanya dahili ve harici baskıyı da arttırmıştı.
Djokovic duruldu
Bu yılın ilk Grand Slam’inde yarı finalde karşılaşan ikili tenis ziyafeti sunmuş, Britanyalı dünya dört numarası, Djokovic’i mağlup etmenin kıyısından dönmüştü. Murray, yaklaşık bir ay sonra Dubai yarı finalinde bu sefer Sırp rakibini mağlup etmeyi başarmıştı.
Bu yılki üçüncü buluşmaları öncesi duruma bakacak olursak, Djokovic katıldığı üç turnuvada 16 maçta iki 14 galibiyet elde etti. Dubai’de bugünkü rakibine mağlup olan Sırp tenisçi, iki hafta önce Indian Wells yarı finalinde John Isner’a yenilmişti.
Andy Murray ise dört turnuvaya katılırken üç mağlubiyet aldı. Sezonun ilk turnuvalarından Brisbane’de şampiyonluk yaşayan 24 yaşındaki raketin, Indian Wells ikinci turunda dünya 92 numarası Guillermo Garcia Lopez’e yenilmesi dikkat çekmişti.
Murray yorulmadı
Bu turnuvada Djokovic’in final yolu zorluydu. Baghdatis, Troicki ve Gasquet’yi set vermeden geçerek çeyrek finale yükselen dünya 1 numarası, David Ferrer’i ilk setini harika oynadığı mücadelede mağlup ederek yarı finalist oldu. Yarı finalde sürpriz bir isim olan Juan Monaco ile karşılaşan beş kez Grand Slam şampiyonu ilk sette rakibine oyun göstermemesine rağmen, ikinci sette tam zıttı bir performans gösterdi ve seti kaybetmenin kıyısından dönerek maçı kazandı.
Murray ise daha kolay bir yoldan geldi. Alejandro Falla, Gilles Simon ve Janko Tipsarevic’i geçerken iki rakibi sakatlıkları nedeniyle müsabaya dahi çıkmadı. Britanyalı’nın üçüncü turda karşılaşacağı Milos Raonic ve yarı finalde rakibi olan Rafael Nadal turnuvadan çekildi. Daha az yorulan taraf olduğu kesin ancak ritmini etkilemiş olma ihtimali göz ardı edilmemeli.
İki returncüyü karşılaştıracak bu akşamki finalde Djokovic’in son iki maçında gösterdiği şizofrenik oyun kilit faktörlerden biri olacak. Karşılaşma bu akşam saat 20.00’de başlayacak.
andy murray, novak djokovic, infografik, nisan,
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam