Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic'in zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 09/05/2011 - 17:05 GMT+3

İki yenilmezlik serisine sahip oyuncuyu karşı karşıya getiren Madrid Masters finalinde gülen taraf Rafael Nadal'ı 7-5 ve 6-4'lük setlerle geçen Novak Djokovic oldu. Sırp tenisçi bu yılki altıncı şampiyonluğunu elde etti.

Novak Djokovic of Serbia poses with his trophy after defeating Rafael Nadal of Spain in their Madrid Open final tennis match, May 8, 2011. Djokovic dethroned clay king Nadal on the Spaniard's home soil and maintained his perfect season when he beat the wo

Görsel kaynağı: Reuters

Djokovic maça neden 33 galibiyet arka arkaya aldığını kanıtlar nitelikte başladı. Rakibinin servisini iki kez kırarak 4-0 öne geçen Nole'ye cevap gecikmedi. Dünya 1 numarası beşinci oyunda servis kırarak farkı kapattı.
Sırp raket 5-3 ve 30-0 öndeyken çok basit bir file önü vuruşunu Nadal'ın üstüne vurunca, İspanyol tenisçi buradan gelip servisi kırdı. Kendi servisine de tutunan Nadal 5-5'te ilk sete dengeyi getirdi. Fakat sonraki iki oyunu bırakmayan dünya iki numarası ilk seti 7-5 ile hanesine yazdırdı.
İkinci sete Nadal servis kırarak başlasa da siyahlar içindeki Djokovic buna hemen cevap verdi. Onuncu oyuna kadar başa baş giden sette, bu oyunda Sırp tenisçi üç kez maç puanı yakaladı. İlkinden faydalanamadı ancak ikincisinde Nadal'ın vuruşu dışarı çıkınca Madrid Masters'ın şampiyonu Novak Djokovic oldu.
Bu galibiyet ile bu yılki 32. maçından da galibiyetle ayrılan Nole, yenilmezlik serisini de 34'e çıkarttı. 37 maçtır toprak zeminde yenilmeyen Rafa'nın serisi de son bulmuş oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam