Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

federer murray londra 2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/08/2012 - 09:12 GMT+3

Saat 16.00'da başlayacak Roger Federer - Andy Murray finali öncesi Onur Akmeriç durum değerlendirmesi yaptı.

roger federer, andy murray

Görsel kaynağı: Reuters

Biraz geri dönelim.
Andy Murray, Roger Federer ile 2008 Amerika Açık finalinde karşılaştığında Britanyalı’nın ilk Amerika Açık (hatta Grand Slam) finaliydi. Federer daha önce New York’ta dört kez final görmüş ve hepsini kazanmıştı. Murray, Federer ile 2010 Avustralya Açık finalinde karşılaştığında kariyerinin ilk Avustralya Açık finalindeydi. Federer daha önce dört kez final oynamış üçünde zafere ulaşmıştı. Murray, Federer ile geçen ay Wimbledon finalinde karşılaştığında kendi evinde ilk kez final görüyordu. Federer ise yedi finalden altı şampiyonluk çıkartmıştı.
Murray bugün Federer ile Olimpiyat finalinde karşı karşıya geliyor. İki tenisçi de daha önce teklerde Olimpiyat finali görmedi. Britanyalı bundan dem vurararak, “Daha önce karşılaştığımızda hep o benden daha deneyimli olan taraftı. Bu sefer ikimiz için de ilk olacak” ifadelerini kullandı dün.
Bir yandan bakıldığında Federer bunu bir Wimbledon finali olarak görüp, tam bir ay önce yaptığı gibi Murray’yi geçebilir. Diğer taraftan, öyle olmayacak. İsviçreli raketin üzerindeki baskı, tüm deneyimine rağmen, daha fazla olacak. Elle tutulur turnuvaları baz aldığımızda Federer’in kazanamadığı iki onur var. Davis Kupası ve Olimpiyat şampiyonluğu.
Zihinsel açıdan iki raketin de Wimbledon’dakinden farklı bir havada olması beklenebilir. Beklensin. Durum biraz daha dengeli olacak en azından.
Murray’nin bir ay önce çıktığı finalden elde ettiği deneyim muazzam olmalı. Kaybetmesine rağmen medyadan sokaktaki adama herkes 25 yaşındaki rakete desteğini göstermiş, bir arkadaş edasıyla omzundaki tozu alıp “Olsun” demişti. Bu sevgi Olimpiyat finalinde Murray’nin daha rahatlamış bir şekilde arzı endam etmesini sağlayacaktır.
Büyük Britanya Londra 2012’de şimdiye kadar altın madalya kazanamasaydı çok daha büyük bir baskı hissedecekti tabii ki Andy… Kürekçilere, Sir Chris Hoy ve pist bisikleti cemiyetine, Ennis’e, Farah’a teşekkür etmeli…
Federer ise az önce yukarıda bahsettiğim müzesinin eksik parçasını tamamlamak için biraz daha sıkıntılı olabilir. Her ne olursa İsviçreli’nin elinde büyük bir silah var. Üzerindeki baskıyı bir anda rakibin omzuna yükleyebilmek. Adam tüm zamanların en iyisi.
İki tenisçi daha önce 16 kez karşılaştı ve 8-8’lik beraberlik var. Peki bugün kim kazanır? Hayyam ve Güreli… Kimse Bilmez.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam