Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

serena williams londra2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/08/2012 - 18:52 GMT+3

Serena Williams, finalde karşılaştığı Maria Sharapova'yı 6-0/6-1 ile mağlup ederek altın madalyanın sahibi olurken, tarihte hem dört Grand Slam'i hem de Olimpiyat altınını kazanan ikinci kadın raket oldu.

serena williams

Görsel kaynağı: Reuters

Kariyerinde daha önce hiç tek kadınlarda altın madalyayı kazanamayan Serena Williams, Rus rakibini adeta korttan sildi.
Merkez kortun tribünün dolduran tenisseverler müthiş bir mücadele beklerken, hiç ummadıkları bir manzara ile karşı karşıya kaldı. Finale gelirken beş maçta sadece 16 oyun kaybeden ABD’li tenisçi, etkili servisleri ve isabetle vuruşları ile Sharapova’yı oyuna hiç sokmadı. Rüzgarlı hava koşulları nedeniyle servis performansında sıkıntı yaşayan Rus tenisçi ilk seti oyun alamadan kaybettikten sonra bir daha maçın içine giremedi.
Daha önce ablası Venus Williams ile iki kez çift kadınlarda Olimpiyat şampiyonu olan Serena, böylece dört Grand Slam’in yanına Olimpiyat altınını da ekleyerek bunu başaran ikinci kadın tenisçi oldu.
Daha önce 1988 yılında Alman raket Steffi Graf, hem dört Grand Slam’i hem de Olimpiyat’ı kazanmıştı. Erkeklerde ise bunu başaran iki raket mevcut, Andre Agassi ve Rafael Nadal. Roger Federer yarın Andy Murray karşısında bunu başaran üçüncü erkek raket olmak için korta çıkacak.
Kadınlarda bronz madalyayı ise Maria Kirilenko’yu deviren Victoria Azarenka elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam