Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Federer fırsat tepti

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 14/11/2010 - 00:05 GMT+2

Dünya iki numarası Roger Federer kariyerinde daha önce hiç kazanamadığı Paris Masters'ta yine mutlu sona ulaşamadı. İsviçreli tenisçi yarı finalde karşılaştığı Gael Monfils'e üç tie-break'e giden set sonrası mağlup oldu. İsviçreli son sette beş maç puanından faydalanamadı.

TENNIS 2010 Paris Federer

Görsel kaynağı: Eurosport

Sezona Avustralya Açık şampiyonluğu ile başlayan ancak ardından yaşadığı düşüşle üç numaraya gerileyen Federer, Amerika Açık'tan sonra toparlanmıştı. Şanghay Masters'ta final gören "Ekselansları", Stockholm ve Basel'de de şampiyon olmuştu.
Paris Masters'ta da son dörde kalan dünya iki numarası, ev sahibi raketlerden Gael Monfils ile karşılaştı. İlk sette taraflar servis kıramadı ve tie-break oyununu 9-7 kazanan Fransız raket ilk seti hanesine yazdırdı. Bu sette Federer üç servis kırma puanında rakibine o şansı vermedi.
İkinci set de ilkine benzerdi. Monfils'in bir servis kırma puanı çevirdiği bu seti Federer, tie-break'i 7-1 kazandı ve setlerde skoru eşitledi.
Paris'in hızlı kortları sebebiyle servis kırmakta zorlanan raketlerden Roger Federer, buna rağmen son setin ikinci oyununda servis kırdı. Kendi servis attığı oyuna rahat bir şekilde tutunmayı başaran İsviçreli 3-0'lık üstünlüğü yakalasa da ev sahibinin söyleyecekleri bitmemişti.
Servis kırarak sete dengeyi getiren Monfils, 12. oyunda tam beş kez maç puanı çevirdi ve ace ile kendi servis oyununa tutunarak bu seti de tie-break'e götürdü. Tie-break oyununu 7-4 kazanan Fransız tenisçi üst üste ikinci kez Paris'te final görmüş oldu.
Monfils geçen sene finalde Novak Djokovic ile karşılaşmış ve müsabakayı kaybetmişti.
Federer'in maç puanı kaçırıp da kaybettiği görülmemiş bir olay değil, bu sene beşinci kez yaşanıyor. Ancak beş maç puanını, hem de rakibi dördünde ikinci servise düşmüşken olumlu şekilde kullanamaması herkesi şaşırttı.
Paris Masters finalinde Gael Monfils ile Robin Söderling karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam