Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Murray 1 numarayı gözüne kestirdi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 31/10/2016 - 17:02 GMT+3

Britanyalı tenisçi bu hafta sonunda ATP sıralamasının zirvesine yükselebilir.

ATP: Andy Murray gewinnt das Finale von Wien

Görsel kaynağı: SID

Viyana'da düzenlenen Erste Bank Open finalinde Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-3 ve 7-6'lık setlerle mağlup eden Andy Murray, ATP sıralamasının zirvesinde yer alan Novak Djokovic'le arasındaki puan farkını hızla kapatıyor.
Bu sezonki 7. turnuva zaferini elde eden Britanyalı tenisçi için dünya sıralamasının zirvesine yükselmek artık çok daha ulaşılabilir bir hedef haline geldi. Öyle ki, bu hafta Paris'in ev sahipliği yapacağı BNP Paribas Masters'ta Murray'nin şampiyonluğa ulaşması ve Djokovic'in final görememesi halinde, dünya sıralamasının zirvesi tam 121 hafta sonra el değiştirecek.
İki raketin son dönemdeki formu göz önüne alındığında bu senaryonun gerçekleşmesi bir hayli muhtemel. Pekin ve Şanghay'ın ardından Viyana'da da mutlu sona ulaşan Murray, son 15 maçında mağlubiyet yüzü görmeyerek 13 Kasım'da başlayacak ATP Sezon Sonu Şampiyonası öncesi muhteşem bir form grafiği yakalamış durumda.
Stan Wawrinka'ya mağlup olduğu ABD Açık finalinin ardından sadece 1 turnuvaya katılan Djokovic ise Shanghai Masters'a yarı finalde veda etmişti.
Söz konusu senaryonun gerçekleşmesi durumunda Murray, kariyerinde ilk kez dünya 1 numarası olma onuruna erişecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam