Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Görges'ten anlamlı final

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 23/04/2011 - 22:34 GMT+3

Almanya’da devam eden Porsche Tennis Grand Prix’de yarı finalde Samantha Stosur ile karşılaşan ev sahibi raketlerden Julia Görges karşılaşmayı 6-4/3-6/7-5 kazanarak finale yükseldi. Alman tenisçinin rakibi dünya 1 numarası Caroline Wozniacki.

Julia Goerges version 2

Görsel kaynağı: AFP

Görges 1996’da Stuttgart’ta finale çıkan Anke Huber’den sonra bunu başaran ilk Alman oldu. “Stosur gibi bir oyuncuyu mağlup edebilmek inanılmaz” diyen dünya 32 numarası, “Bunu kendi seyircim önünde yapmak ise daha anlamlı kılıyor. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam” şeklinde konuştu.
Görges geçen hafta sonu Petkovic, Lisicki ve Grönefeld ile Almanya’nın Fed Cup World Group’a yükselmesine yardımcı olmuştu. Stosur ise Avustralya adına mücadele etmemiş ve ülkesi Ukrayna’ya yenilip küme düşerek World Group’a veda etmişti.
Günün ikinci yarı finalinde ise 20 yaşındaki dünya 1 numarası Wozniacki son aylarda iyi bir grafik çizen Agnieszka Radwanska ile karşılaştı. Polonya kökenleri bulunan Danimarkalı ile Polonyalı Radwanska’nın mücadelesinde gülen 7-5/6-3 ile Wozniacki oldu.
Bu final dünya 1 numarasının bu yılki beşinci finali oldu. Bu yıl Dubai, Indian Wells ve Charleston’da şampiyon olan Danimarkalı, Katar’da da final oynamış ve Vera Zvonareva’ya mağlup olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam