Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Murray'den tarihi başarı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 15/08/2016 - 11:47 GMT+3

Britanyalı raket, tek erkeklerde iki kez olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan tarihteki ilk tenisçi oldu.

Andy Murray (GBR) of Britain reacts after receiving his medal

Görsel kaynağı: Reuters

2016 Rio Olimpiyat Oyunları tenis branşında, tek erkekler finalinde Juan Martin del Potro'yu 3-1 mağlup eden Andy Murray, altın madalyaya uzandı.
Olimpik Tenis Merkezi'nde oynanan tek erkekler final maçında, turnuvanın formda isimlerinden Del Potro karşısında üstün bir performans sergileyen Murray, 4 saat 2 dakika süren mücadeleyi 7-5, 4-6, 6-2 ve 7-5'lik setlerle kazandı.
Tarihe geçti
Andy Murray, bu başarısıyla olimpiyatlarda teklerde iki kez altın madalya kazanan ilk tenisçi unvanına da sahip oldu.
Büyük Britanyalı tenisçi, 2012'de Londra'da düzenlenen olimpiyatlarda İsviçreli Roger Federer'i yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.
Dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic ve İspanyol Rafael Nadal gibi önemli tenisçileri önceki turlarda yenerek dikkati çeken Del Potro ise gümüş madalyayla yetindi.
Üçüncülük mücadelesinde Nadal'ı 6-2, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 mağlup eden Japon Kei Nishikori bronz madalya elde etti.
Hingis ve Venus Williams finallerini kaybetti
Günün diğer madalya mücadelelerinde ise çift kadınlarda Rus Ekaterina Makarova-Elena Vesnina ikilisi, İsviçreli Timea Bacsinszky-Martina Hingis çiftini 2-0 yenerek altın madalya aldı. Bu kategoride bronz madalyayı ise Çek Lucie Safarova-Barbora Strycova ikilisi kazanmıştı.
Karışık çiftlerde ise altın madalya, ABD'li Venus Williams-Rajeev Ram ikilisini 2-1'lik skorla geçen aynı ülkeden Bethanie Mattek Sands-Jack Sock'ın oldu. Bu kategoride bronz madalya ise Hindistanlı Sania Mirza-Rohan Bopanna'yı 2-0 mağlup eden Çek Lucie Hradecka-Radek Stepanek ikilisine gitti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam