Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Nadal kabustan uyandı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/05/2011 - 20:27 GMT+3

Beş kez Roland Garros şampiyonu Rafael Nadal, evi gibi hissettiği Paris topraklarında korkulu anlar yaşadığı müsabakada John Isner’ı 6-4/6-7/6-7/6-2/6-4 ile geçti. Nadal için birçok ilki içinde barındırıyor bu maç.

Rafael Nadal of Spain celebrates his victory against John Isner of the U.S. during the French Open

Görsel kaynağı: Reuters

Roland Garros ilk turunda maç kaybetmek kenara dursun bu güne kadar hiç set kaybetmeyen Rafael Nadal yenilmenin eşiğinden döndü. Geçen yılı set kaybetmeden şampiyon olarak tamamlayan İspanyol tenisçi, maça iyi başladı ve ilk seti kazandı. İkinci setin başında servis kıran Nadal’a cevap vermeyi başaran Isner tie-break’te nefis oynarak setlerde durumu eşitledi. Üçüncü set tie-breakinde de benzer performans gösteren ABD’li tenisçi setlerde öne de geçti.
Fakat dördüncü setin üçüncü oyununda servis kırmayı başaran Nadal buradan itibaren seviyesini yükseltti ve diğer setleri kazanarak bu kabustan uyandı.
Böylece Nadal Roland Garros’ta ilk defa beş setlik bir maç oynadı. Dünya 1 numarası, “John’a karşı tie-break’de her zaman baskı altında hissedersiniz” şeklinde konuştu.
Altı şampiyonluğu bulunan Björn Borg’un rekorunu egale etmeye çalışan Rafa’nın ikinci tur rakibi Pablo Andujar olacak.
Öte yandan Nadal’a Fransa Açık’taki tek mağlubiyetini yaşatan Robin Söderling ise Ryan Harrison’ı dört sette mağlup etti. Sakatlık nedeni ile bu sabah turnuvadan çekilen Benjamin Becker’in yerine son dakikada ana tabloya alınan genç Amerikalı ilk seti 20 dakikada 6-1 ile kaybetti. İkinci seti tie-break ile kazanan Harrison diğer setleri 6-4 ve 7-5 ile kaybetti.
Söderling ikinci turda Albert Ramos ile oynayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam