Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Alkışlar Marsel'e

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 25/05/2011 - 22:15 GMT+3

Fransa Açık'ta ilk kez ana tablo görmekle kalmayıp ikinci tura yükselen Marsel İlhan, Guillermo Garcia-Lopez karşısında efsanevi bir maç ortaya koydu. Müsabakayı 6-4/1-6/6-2/4-6/13-11 kaybeden milli raket belki yenildi ama gösterdiği mücadele ile alkışı sonuna kadar hak etti.

marsel ilhan, roland garros 2011

Görsel kaynağı: AA

3 saat 57 dakika süren mücadelede deneyimli rakibini çok zorlayan Marsel sonuca gidemedi.
İlk sete müthiş bir servis performansı ile başlayan Marsel 3-3’e kadar servisine tutundu. Bu periyotta yakaladığı servis kırma şansını değerlendiremeyen milli tenisçi, yedinci oyunda servisini kırdırarak geriye düştü. 5-4’te sette kalmak için servis karşılayan Marsel yine kırma puanı yakaladı ancak İspanyol tenisçi buna izin vermedi.
İkinci set baştan sona Marsel üstünlüğü ile geçti. 1-1’den sonra beş oyun üst üste kazanan milli tenisçi 25 dakikada setlerde skoru eşitledi.
Sonraki sete Garcia-Lopez hızlı başladı. İkinci oyunda servis kırıp, kendi servisine sıfıra karşı tutunan 30 numaralı seribaşı skoru bir anda 3-0’a getirdi. Bu avantajını setin sonuna kadar koruyan İspanyol raket bu seti de 6-2 kazandı.
Dördüncü setin üçüncü oyununda Marsel servis kırdı. Fakat bunun heyecanı daha geçmeden bir sonraki oyunda servisini kırdırdı milli tenisçi. Dokuzuncu oyuna kadar karşılıklı servislerle giden sette Marsel rakibinin servisini çalarak öne geçti. Son oyunu zor da olsa kazanan milli raket karar setine taşıdı maçı.
Grand slamlerde iki kez beş setlik maç oynayan ve bunların ikisini de kazanan 23 yaşındaki raket bu karar setine iyi başladı. Başa baş geçen setin 11. oyununa kadar taraflar servis kırma şansı dahi elde edemedi. 5-5’te Marsel üç kez servis kırma şansı yakaladı ancak Garcia-Lopez müthiş bir servis performansı ile beş puan üst üste aldı ve tutundu. Karşılıklı servis oyunları ile ilerleyen setin 24. oyununda Garcia-Lopez setteki ilk servis kırma puanlarını elde etti. İkisini çevirebilen Marsel, üçüncüsünde başarılı olamayınca müsabakayı kaybetti.
Bu sonuçla milli raket yine üçüncü tur göremese de Türkiye’ye büyük bir gurur daha yaşattı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam