Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Yine Rafa

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 05/06/2011 - 21:12 GMT+3

Rafael Nadal altıncı kez Roland Garros'ta şampiyon oldu. Ezeli rakibi Roger Federer'i 7-5/7-6/5-7/6-1 ile yenerek finali kazanan İspanyol tenisçi 1 numarada kalmaya da devam edecek.

Nadal Roland Garros 2011 (EFE)

Görsel kaynağı: Eurosport

Maçın başında servis kırarak önemli bir avantaj elde eden Federer ilk sette 5-2 öne geçti. Rafa Nadal sette tutunmak için servis kullanırken servisini kırdırmanın eşiğinden döndü ve bir sonraki oyunda Federer’in servisini kırdı. Bununla da yetinmeyen İspanyol 5-2’den sonra beş oyun kazanarak ilk seti hanesine yazdırdı.
Nadal fırtınası ikinci setin başında da dinmedi. Servis kırarak 2-0 öne geçen Nadal’a cevap sekizinci oyunda geldi. Federer eşitliği getirdikten sonra İspanyol yine servis kırdı ve set için servis kullandı. Dünya 1 numarası set için servis kırma şansı yakaladığında çiselemeye başlayan yağmur nedeniyle maça kısa bir ara verildi. 15 dakikaklık aradan sonra Federer daha iyi döndü ve servis kırarak 5-5’e getirdi.
Karşılıklı alınan oyunlardan sonra tie-break’e giden sette harika bir performans gösteren Nadal, bu oyunu 7-3 ile kazandı ve setlerde 2-0 öne geçti.
Son şampiyon üçüncü setin başında servis kırma avantajını tekrar yakalasa da 4-2’den sonra Federer’in uyanışı vardı. Müthiş bir oyun ile seti 7-5 kazanan Federer maç için de umutlarını tazeledi.
Ancak son sette tek taraflı bir oyun vardı. Nadal bu seti 6-1 kazandı ve altıncı Fransa Açık şampiyonluğuna ulaşarak Björn Borg’un rekorunu egale etti. Toplamda ise 10. Grand Slam kupasını kazanarak ezeli rakibi ile arasındaki farkı altıya indirdi.
Federer’in galibiyeti halinde bir numaralı koltuğu Novak Djokovic’e kaptıracak olan İspanyol tenisçi bir süre daha 1 numarada kalmayı garantiledi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam