Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Finali kaybetmeyi tercih ederim”

Eurosport Türkiye

Güncellendi 04/06/2022 - 11:42 GMT+3

Alexander Zverev’in Roland-Garros yarı finali ikinci setinde yaşadığı sakatlık sonrası finale çıkan Rafael Nadal, maç sonu yaptığı basın toplantısında ayak sakatlığı ve şampiyonluk şansına dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Rafael Nadal bei den French Open in Paris

Görsel kaynağı: Getty Images

Rafael Nadal, Roland-Garros yarı final maçında üç numaralı seri başı Alexander Zverev’le karşı karşıya geldi. Maçın ilk setini 7(10)-6 kazanan İspanyol sporcu, ikinci set tie-breakinde rakibinin yaşadığı talihsiz sakatlık sonucunda kariyerindeki 14. şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı.
2021’de Roland-Garros sonrası maça çıkmayan ve ayağındaki sakatlık nedeniyle ameliyat olan Rafael Nadal, bu sezona Avustralya Açık’ta kariyerinin 21. Slam şampiyonluğunu yaşayarak başlamıştı. Nitekim, sakatlığına dair sıklıkla konuşan 36 yaşındaki efsane, kronik bir hal alan ve anlık olarak nükseden ağrıların hareket kapasitesini ve kortta kalma süresini önemli ölçülerde kısıtlayabildiğinden şikayet etmişti.
picture

Rafael Nadal - Alexander Zverev - Roland-Garros

22. Grand Slam şampiyonluğu için Casper Ruud’la karşı karşıya gelecek olan Nadal, Paris’e takımının yanı sıra doktorunu da getirdi.
Alexander Zverev maçı sonrasıkendisine 14. Grand Slam şampiyonluğu veya ayak sakatlığının tamamen yok olmasına dair bir soru sorulan Rafael Nadal, dikkat çekici bir yanıt verdi.
Soru: "Rafa hayal et ki, otele geldin ve senin doğum günün. Önünde bir lamba var ve bir cin çıkıyor içinden. Sana ‘Rafa; Pazar günkü finale karşılık sana yeni bir scafoïdle yeni bir ayak vereceğim.’ Cevabın ne olurdu?”
Finali kaybetmeyi tercih ederdim.
"Fikrim değişmedi ve hayata karşı bakışım da. Günün sonunda yeni bir ayağa sahip olmak benim günlük yaşamımda daha mutlu olmamı sağlayacak.”
“Kazanmak çok güzek, size adrenalin getiriyor ama hayat devam ediyor. Benim için, sahip olduğum bu kariyerden sonra fiziksel olarak en geniş imkanlara sahip olmak için her şeyimi verdim. Ama önümde bir hayat var, arkadaşlarımla beraber amatör olarak spor yapmak istiyorum ve bu hala bir soru işareti.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam