Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Nadal büyük bir ilham" - Iga Swiatek bir kez daha finalde

Eurosport Türkiye

Güncellendi 03/06/2022 - 11:24 GMT+3

Iga Swiatek, Fransa Açık yarı finalinde Daria Kasatkina’yı 6-2 ve 6-1’lik setlerle mağlup ettiği maç sonrası yaptığı açıklamada tribünlerde gördüğü destekten ve Rafael Nadal’ın kendisine etkisinden bahsetti.

Iga Swiatek

Görsel kaynağı: Getty Images

Polonyalı raket Iga Swiatek, Daria Kasatkina karşısında aldığı galibiyet sonrası galibiyet serisini 34 maça çıkardı. 31 Mayıs’ta 21 yaşını dolduran dünya bir numarası, Philippe Chatrier tribünlerinde kendisine gösterilen destekten bahsetti.
“Bu şekilde bir destekle oynamak daha kolay. Gittiğim her yerde bu desteği gördüm. Pandemi sonrası başladıktan hemen sonra da beni şaşırtmıştı ve ne kadar Polonyalı izleyicinin geleceğinden emin değildim. Bu yüzden beni hala şaşırtıyor.”
Iga Swiatek, tur boyunca ekibiyle birlikte seyahat eden spor psikologu Daria Abramowicz’in etkisinden de bahsetti.
"Her maça aynı şekilde yaklaşmaya çalışıyorum. Bu maçın sezonun en önemli maçlarından biri olduğunu fark ettiğim zaman, göreve odaklanmaya ve müzik dinlemeye çalışıyorum.”
Swiatek, 34 maçlık galibiyet serisiyle Serena Williams’ın 2013’teki serisini yakaladı.
Iga Swiatek
Genç Polonyalı, Roland-Garros’ta 15. yarı finalini oynayacak Rafael Nadal’ın kendisi için “büyük bir ilham” olduğunu söyledi.
“Onun birkaç maçını canlı izledim çünkü ben de turnuvalarda olduğum için pek mümkün olmuyor. Bu seneki Avustralya Açık finali, aman tantım, gerçekten inanılmazdı.”
"Şüpheye düşsem bile onun nasıl çözüm bulduğunu ve maç boyunca daha iyiye gittiğini görebiliyorum, bunu yaptı ve kazandı. O büyük bir ilham.”
Kazandığı 2020 Roland Garros finali sonrası bir kez daha şampiyonluk maçına çıkacak olan Iga Swiatek, finalde Martina Trevisan’ı mağlup eden Coco Gauff’la karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam