Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Normal bir insan için mucize olurdu"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 09/06/2022 - 15:58 GMT+3

Rafael Nadal’ın doktoru Angel Ruiz-Cotorro, 36 yaşındaki raketin sakatlığının üstesinden gelerek korta çıkabilmesinin “normal bir insan için mucize olacağını” söyledi.

Rafael Nadal

Görsel kaynağı: Getty Images

Rafael Nadal, 14. kez şampiyon olduğu Roland-Garros’ta iki hafta boyunca doktoruyla birlikte çalışmış ve sakatlığın yer aldığı sol ayağındaki sinir hücrelerine yapılan özel bir enjeksiyonla maçlara çıkmıştı.
Daha önce Eurosport mikrofonlarına konuşan 2022’nin Avustralya Açık ve Fransa Açık şampiyonu kortlara dönüşü konusunda her gün şüpheye düştüğünü anlatmıştı.
Salı günü bu sinir hücrelerinin onarılması için tedavi olan 36 yaşındaki raket, Mallorca’da rehabilitasyona başlarken takımı Nadal’ın en erken hafta sonu korta çıkabileceğini söyledi.
El Partidazo de Cope’a konuşan Rafael Nadal’ın doktoru Ruiz-Cotorro, “Amaç bu sürecin daha devam etmemesi ve Wimbledon’da oynayabilmesi.” dedi.
French Open : ITW of Nadal's doctor Angel Ruiz Cotorro
“Bana göre bu spektaküler bir şey gibi duruyor. Normal bir insan için bunu yapması mucize olurdu ama o yapabiliyor çünküo çok farklı bir insan.”
Ayağınızı uyuşturduktan ve bu nedenle ağrı duymadıktan sonra bir anda mücadele edebileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu, mücadeleyi kabul etmek ve daha sonra bu koşullar altında oynamanın verdiği duygulardan izole olmak, aynı zamanda yüksek seviyedeki rakiplere karşı oynamak anlamına geliyor.”
Buna ek olarak kaburgasındaki problem de onun istediği hazırlığı yapamasına ve maçlarda istediği ritmi bulamaması anlamına geliyor. Bu gibi şeyler ancak Rafa tarafından başarılabilir.”
Kazandığı 22. Grand Slam şampiyonluğuyla Roger Federer ve Novak Djokovic’in iki şampiyonluk önüne geçen Rafael Nadal, 27 Haziran’da başlayacak Wimbledon’da oynamak istediğini dile getirdi.
Eğer vücudum izin verirse orada olacağım. Wimbledon bir öncelik, Grand Slam’ler bir öncelik.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam