Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Roland-Garros öncesi en iyi haldeyim"

Eurosport Türkiye

Güncellendi 16/05/2022 - 09:48 GMT+3

Dünya bir numarası Novak Djokovic, Roma Açık finalinde Stefanos Tsitsipas’ı mağlup ederek Roland-Garros öncesi sezonun ilk şampiyonluğunu kazandı.

Novak Djokovic

Görsel kaynağı: Getty Images

Dünya bir numarası Novak Djokovic, sezonun ilk şampiyonluğunu Roma Masters’ta kazandı. Final maçında Stefanos Tsitsipas’ı 6-0 ve 7-6(5)’lik setlerle mağlup eden Sırp raket, 38. kez ATP 1000 seviyesinde kupa kazanmayı başardı.
Aşı tartışmaları sonrası sezona Monte-Carlo’da başlayan Novak Djokovic; Sırbistan Açık ve Madrid Açık’ta korta çıkmıştı. Kariyerindeki 1001. maç galibiyetini alan Nole, 34 yaş 11 ay ve 23 günle tarihin en yaşlı Roma şampiyonu oldu.
Maç sonu açıklamasında performansından memnun olduğunu fakat şaşırdığını belirten Djokovic, “Maç için net bir oyun planım ve stratejim olsa da karşu taraftan benim için nasıl bir beklenti olduğunu biliyordum. Ne yapamam gerektiğini biliyordum.”
“Tie-Breaker’da biraz daha iyiydim, belki daha sakindim ama ikimiz adına da sıkı bir oyun olcu.”
Winner Novak Djokovic of Serbia and runner up Stefanos Tsitsipas of Greece pose with their trophies following the men's singles final on Day six of the Internazionali BNL D'Italia at Foro Italico on May 15, 2022
İki gün önce [çeyrek finaldeki Felix Auger-Aliassime maçında] çok iyi oynadım. Son birkaç haftadır form tutuyorum.Geçmiş yıllardaki gibi topraktaki en iyi halim Roma zamanlarına denk düşüyor.”
“Roland-Garros’a bu harika turnuvadaki şampiyonlukla başlamaktan daha iyi bir zaman olamaz.”
Geçtiğimiz yıl Roland-Garros finalinde de Novak Djokovic’e mağlup olan Stefanos Tsitsipas, Djokovic’e karşı toprak kortta oynadığı son beş maçı da kaybetti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam