Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Novak Djokovic, Roma Masters'ta finale yükseldi

TarafındanTenis Dünyası

Yayınlandı 16/05/2015 - 22:50 GMT+3

Madrid Masters'tan çekildikten sonra Roma Masters'la kazanmaya yeniden başlayan Novak Djokovic, turnuvada finale yükseldi.

Novak Djokovic of Serbia celebrates after winning his semi-final match against David Ferrer of Spain at the Rome Open tennis tournament in Rome, Italy, May 16, 2015 (Reuters)

Görsel kaynağı: Reuters

Sezonun ilk üç Masters turnuvasını kazandıktan sonra Madrid Masters'tan yorgunluk nedeniyle çekilen Djokovic, Roma'da galibiyet serisine kaldığı yerden devam ediyor.

Yarı finalde Ferrer ile karşılaşan Sırp raket, bir-iki oyun dışında zorlanmadı. Setin başında servis kırarak avantajı ele geçiren dünya 1 numarası, bu üstünlüğü ilk setin sonuna kadar sürdürmeyi bildi. Djokovic 5-4'te set için servis atarken bir servis kırma puanı çevirdi ve üçüncü set puanında sonuca gitti.

İkinci sette direnci artıran Ferrer, ilk oyunda iki servis kırma puanı karşıladı. Bu setin altıncı oyununda maçtaki ilk servis kırma puanlarını elde eden İspanyol tenisçi, bu iki fırsatı da harcadı.

Djokovic kritik dokuzuncu oyunda servis kırarak 5-4 öne geçti ve maç için servis atarken hata yapmadı.

Bu sonuçla galibiyet serisini 21 maça çıkaran ve kariyerindeki 34'üncü Masters finale yükselen Djokovic'in finaldeki rakibi Roger Federer oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam