Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic kabustan uyandı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 13/05/2016 - 00:03 GMT+3

Thomaz Bellucci karşısında ilk seti 6-0 kaybeden dünya 1 numarası, ardından kendini toparlayarak adını Roma çeyrek finaline yazdırdı.

Novak Djokovic

Görsel kaynağı: AFP

ATP Roma Masters'ta Thomaz Bellucci'yle karşılaşan Novak Djokovic, oldukça sıkıntılı geçen maç sonunda çeyrek finale yükselmeyi başardı.
İlk sette tanınmayacak derecede kötü bir performans sergileyen dünya 1 numarası, 16 basit hata yaptığı bu seti 6-0'la kaybetti. Ancak Sırp raket ikinci sette korta gelerek 6-3 ve 6-2'lik setlerle maçı kazanmasını bildi.
İki raketin de buldukları tüm servis kırma şanslarını değerlendirdiği maçta Djokovic, %76 oranında oyuna soktuğu ilk servislerinden %69 oranında puan çıkararak sonuca gitti.
Son 2 yılda Roma şampiyonluğunu kimseye bırakmayan Sırp raket, çeyrek finalde Rafael Nadal'la karşılaşacak. İki raket geçtiğimiz 11 yılda Roma'ya ambargo koymuş isimler olarak dikkat çekiyor. Bu süreçte Nadal 7, Djokovic ise 4 kez kupanın sahibi oldu.
Djokovic-Nadal
2012'den sonra bir ilk
Thomaz Bellucci karşısında ilk seti 6-0 kaybeden Novak Djokovic, yaklaşık 4 yıl sonra bir seti oyun alamadan kaybetti. Sırp raket'in bundan önce bagel'la kaybettiği son seti bulmak için 2012 yılındaki Cincinnati Masters finaline kadar gitmek gerekiyor. 19 Ağustos 2012'de oynanan finalde Roger Federer'le karşılaşan Djokovic, maçı 6-0 ve 7-6'lık setlerle kaybetmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam