Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

nadal novak djokovic roma

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 21/05/2012 - 16:25 GMT+3

Geçen yılın finalistlerini karşılaştıran final mücadelesinde Rafael Nadal, Novak Djokovic’i 7-5/6-3 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı. Toprağın Kralı geçen yıl Sırp rakibine kaptırdığı kupaya tekrar ulaşırken, iki numarayı da bir hafta aradan sonra ele geçirdi.

rafael nadal, novak djokovic

Görsel kaynağı: Reuters

Geçen hafta Madrid Masters’ta çeyrek final göremeden elenerek, final puanlarını kaybeden ve sıralamada Roger Federer’e geçilerek üçüncülüğe düşen İspanyol raket, bu sonuçla ikinci basamağı tekrar ele geçirdi. Geçen sezon Madrid-Roma dublesi yapan Djokovic ise bu yıl iki turnuvadan da eli boş dönmüş oldu.
Dün akşam oynanması gereken ancak yağmur yağışı nedeniyle bugüne ertelenen karşılaşmaya Nadal çok iyi başladı. Daha ilk oyunda iki kez servis kırma şansı elde eden üç numaralı seribaşıya Djokovic etkili servisler ile karşılık verdi. Bu oyunda yapamadığını beşinci oyunda başaran İspanyol raket, servis kırarak 3-2 öne geçti. Fakat Sırp raketin cevabı çabuk oldu. Bu noktadan sonra servislerinde fazla sorun yaşamayan Djokovic, skor 5-5 iken kötü performans gösterdiği servis oyununda basit hatalar neticesinde servis kırdırdı.
Set için servis kullanan Nadal hata yapmadı ve ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sete 30-0 geriden gelip servis kırarak başlayan Nadal, dördüncü oyunda üst üste üç servis kırma puanı çevirip oyuna tutundu. İkinci sette basit hata sayısını azaltmayı başaramayan dünya 1 numarası, Nadal’a rakip olamadı. Dokuzuncu oyunda maçta kalmak için servis kullanan Djokovic, maç puanında çift hata yapınca müsabakanın galibi Rafael Nadal oldu.
Bu sonuçla Nadal kariyerinin 49. zaferine ulaşan İspanyol tenisçi, 21. Masters turnuvası şampiyonluğunu elde etti ve Federer’i geride bıraktı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam