Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Raonic'in ilk zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/02/2011 - 03:34 GMT+2

Kanadalı Milos Raonic, ATP San Jose finalinde Fernando Verdasco’yu 7-6’lık iki setle yenerek, kariyerindeki ilk turnuva zaferini elde etti.

milos raonic profile picture

Görsel kaynağı: AFP

Tarafların hiç servis kırma şansı yakalayamadığı ilk sette setin galibini tie-break oyunu belirledi. Turnuvanın bir numaralı seribaşısı Verdasco, tie-break’te 6-2 öne geçmesine rağmen dört set puanından yararlanamadı ve seti kaybetti.
İkinci sette taraflar yine servis kıramadı ve şampiyonu yine tie-break belirledi. Son oyunda iki maç puanı kaçıran Raonic'in üçüncü şansında saatte 220 km hızla attığı son serviste, top Verdasco'ya ulaşmadan tribünlerden gelen ses ile konsantrasyonu bozulan İspanyol tenisçi forehand'de hata yaptı. Hakem puanı tekrarlatmayı reddedince Raonic bu sayıyı da alarak tie-break'i 7-5 kazandı.
Maçtan sonra konuşan 21 yaşındaki Raonic, bu kadar erken beklemediği galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, “Bugün şanslıydım ve bunu kullandım, ikinci sette de kendime olan güvenim arttı” diye konuştu. Raonic, sezonun ilk grand slami Avustralya Açık'ta gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekmişti.
İspanyol raket Verdasco ise, “Raonic’in servislerini karşılamama izin verdiği anlarda iyi oynadım, çünkü 225 km ve üstünde hızla atılan servisler mutlaka çizgiye gider ve bununla ilgili yapabileceğiniz bir şey yoktur. Bence Karlovic ve Raonic için başka bir lig olmalı çünkü onların yaptığı başka bir spor gibi” diye konuştu.
Seyircilerin tavırlarından rahatsız olduğunu da belirten Verdasco, tenis kurallarını bilmeyenlerin stadyuma dahi alınmaması gerektiğini söyledi.
Dünya sıralamasında 84. sırada bulunan Raonic, bu zaferden sonra ise 59. sıraya yükseldi ve 1995’teki Greg Rusedski’den sonra bir ATP kazanan ilk Kanadalı oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam