Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Novak Djokovic Rafael Nadal'ı sezon sonunda yendi ve konuştu: Tek hayalkırıklığım...

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/11/2013 - 15:24 GMT+2

Sezon sonunda zafere ulaşan Novak Djokovic, 2014 takvimi için ciddi planlamalar yapmaya başladı. Sırp raket en büyük hayalkırıklığını da belirtti.

novak djokovic

Görsel kaynağı: Eurosport

Dünya bir numarası Rafael Nadal'ı yenerek ATP Sezon Sonu Şampiyonası'nda zafere ulaşan Novak Djokovic, 2014 takvimi için ciddi planlamalar yapmaya başladı. İlk öncelik 2011'deki 43 maçlık yenilmezlik serisini tarihe gömmek!
Motivasyonuyla epik geri dönüşlere imza atan, konsantrasyonuyla oyunları şekillendiren Novak Djokovic ATP Dünya Turu finalinde Rafael Nadal'ı 6-3 ve 6-4'lük setler sonucunda mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
Djokovic'in zaferi çok anlamlıydı. 2013'e damga vuran ve dünya 1 numarasına yükselen Nadal'ı yenmek meseleydi. İspanyol çok zorlu bir sakatlıktan kurtularak geri dönmüş, formunu kazanmış bununla yetinmeyerek Fransa ve Amerika Açık'ta zafere ulaşmıştı. Sırp raket, Nadal'a bir bakıma dur diyerek hem Amerika Açık Finali sonrası intikamını almış oldu, hem de kaybetmeme serisini 22'ye yükseltti.
Formunun doruk noktasında, -yani bu da bizi 2011'e götürüyor- 43 maçlık bir galibiyet serisine imza atan ve 4 büyük grand slamden 3'ünü kazanarak dosta güven, düşmana korku salan Djokovic, 2013'te genel anlamda hayalkırıklığı yaşadı. Takvimin son döneminde kendine gelen usta raket, şimdi gözünü Davis Cup ve 2014'teki grand slamlere dikti.
"Önceliğim kendi evimde, Sırbistan'da Davis Cup zaferi yaşamak" diyen Djokovic, daha sonra şarj olacağını ve güzel bir dinlenme dönemine girmek istediğini söyledi.
2014'e bomba gibi girmek istediğini söyleyen 26 yaşındaki sporcu, "Çok motiveydim ve kendime gelmek için çok çalıştım. Önce Davis Cup'ta taçlanmak, ardından dinlenmek ve yeterince süre sonra Avustralya Açık için hazırlanmak istiyorum" dedi.
Sezonu değerlendiren sporcu, "Aslında sezonu iyi geçirdim. Beni tatmin etmeyen tek şey bu sezon üç grand slamde kaybettiğim 3 büyük maçtı. Grand slamlerde kazanmak istiyorum. Elim havada ve ödülle dönmeliyim" şeklinde konuşurken ekledi: "Seneye en büyük önceliğim her korttan elim havada ayrılmak olacak!"
Djokovic efsaneler arasına yazılan Avustralya Açık yarı finalinde Nadal'a, Wimbledon finalinde Murray'ye, Amerika Açık finalinde ise yine Nadal'a kaybederek dünya 1 numarası unvanını İspanyol rakete kaptırmıştı.
picture

Zafer Djokovic'in

Görsel kaynağı: Imago

Sezon sonunda zafere ulaşarak nispeten acısını hafifleten Djokovic, "Belki de Amerika Açık'ta elimden gelenin fazlasını yapamadım. Fakat burada ve Pekin'de Nadal'a karşı iyi oynadım" şeklinde konuşurken, "Geçen sezon file önünde çok daha rahattım, buna kuşku yok" dedi.
Djokovic ile Nadal arasındaki müthiş rekabette maç sayısı 39'a çıkarken, ikili arasında hâlâ net olarak öne çıkan bir isim yok denilebilir. 2008-09 yıllarında Nadal 5 maç üst üste rakibini yenerken, Djokovic 2011'de bunu yediye çıkartmıştı. Daha sonraki süreçte ise mutlak bir eşitlik vardı.
Turnuva sonrası konuşan Djokovic açıklamalarını şu sözlerle bitirdi:
"Birbirimizin limitlerini sonuna kadar zorluyoruz. Bu da bizim daha iyi olmamızı sağlıyor. Daha çok çalışıyoruz, özellikle birbirimizle eşleştiğimizde. Bu müthiş bir rekabet..."
UNUTULMAZ AMERİKA AÇIK FİNALİ
VİDEO
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam