Eurosport
Svitolina'dan Ukrayna ordusuna yardım
Tarafından
Yayınlandı 28/02/2022 - 10:01 GMT+3
Tek kadınlarda dünya 15 numarası Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina, Rusya ile savaşan ülkesi Ukrayna'ya yardımda bulunacağını açıkladı.
Elina Svitolina
Görsel kaynağı: Getty Images
27 yaşındaki Ukraynalı tenisçi Elina Svitolina, WTA turnuvalarından kazanacağı para ödüllerini Rusya ile savaşan Ukrayna ordusuna göndereceğini açıkladı.
Dünya 15 numarası Svitolina, ailesinin ve arkadaşlarının Ukrayna'da savaşta olduğunu ve ülkesine yardımcı olmak istediğini belirtti.
"Gerçekten son ana kadar bu savaşın başlayacağına inanmadık ve her şey bir anda oldu. Herkes çok korkmuş ve kalbi kırılmış bir durumda. Ailem, Ukrayna'da. Ülkeden ayrılmayan birçok arkadaşım hala orada. Herkes hayatı için savaşıyor."
Ukrayna Sağlık Bakanlığı, pazar günü yapmış olduğunu açıklamada 14'ü çocuk 352 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.
/origin-imgresizer.eurosport.com/2022/02/27/3328648.jpg)
Elina Svitolina
Görsel kaynağı: Getty Images
Monterrey Açık'ta mücadele eden Svitolina, zor şartlar altında hayatta kalmaya çalışan halkı için Meksika'da ve Amerika'da katılacağı Indian Wells'te elde edeceği gelirleri Ukrayna ordusuna bağışlayacağını açıkladı.
"Bu şekilde ülkeme yardımcı olabilirim. Şu anda yapılacak doğru bir şey. Ülkeme yardım etmek için bir şeyler yapmak istiyorum."
"Tamamen işe yaramaz hissediyorum çünkü onlara yardım etmek istiyorum."
Benzer Konular
Reklam
Reklam