Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Azarenka güven depoladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 13/01/2012 - 18:39 GMT+2

Avustralya Açık öncesi son turnuvalardan olan Sydney International'da gülen Li Na'yı 6-2/1-6/6-3'lük setlerle mağlup eden Victoria Azarenka oldu.

Victoria Azarenka of Belarus holds the trophy after defeating Li Na of China during their women's final match at the Sydney International tennis tournament

Görsel kaynağı: Reuters

İlk sette kortun tek hakimi olan 22 yaşındaki tenisçi, ikinci sette bir anda korttan silindi. Üçüncü sette basit hata sayısını kontrol altına alan Sezon Sonu Şampiyonası finalisti, son setin sekizinci oyununda servis kırmayı başardı ve maç için servis attı. İlk maç puanından faydalanamayan Belaruslu sonrakinde hata yapmadı.
"Kendime güvenimi perçinledi" diyen Azarenka, "Ancak Melbourne'de yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Benim için sıfırdan başlamak demek. Burada oynadığım tenisten çok memnunum böylece kendimi büyük bir sınav öncesi test etmiş oldum" ifadelerini kullandı.
Geçen yıl şampiyon olduğu Sydney'de unvanını koruyamayan Li sıralamada bir basamak gerileyerek altıncılığa düşecek.
Karşılaşmadan sonra kendisini gürültülü bir şekilde destekleyen taraftarlarına esprili bir şekilde yaklaşan son Roland Garros şampiyonu, "Belki benim aptal olduğumu ve bana taktikler vermek zorunda olduklarını düşünüyorlardır. Ama ben aptal değilim" ifadelerini kullandı.
"Gayet iyi tenis oynayabiliyorum. Taraftarlar da daha güzel tenis izlemek istiyorlarsa bağırmamaları gerektiğini bilmeliler" diyen Li, "Ne dediklerini dinlemek zorunda değilim. Kendi oyunuma odaklanmalıyım" şeklinde konuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam