Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

novak djokovic del potro

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/09/2012 - 06:38 GMT+3

Son şampiyon Novak Djokovic, çeyrek finalde karşılaştığı Juan Martin del Potro’yu 6-2/7-6/6-4’lük üç setle turnuva dışına itti.

novak djokovic

Görsel kaynağı: Reuters

Karşılaşmadaki mücadele düzeyi ise skorbordun gösterdiğinin aksine muazzam seviyedeydi. İlk setin başında servis kırarak 3-1 öne geçen Djokovic özellikle backhand kanadında etkiliydi. Del Potro’nun etkili servislerine karşılık vermeyi başaran dünya iki numarası seti bir kez daha servis kırarak noktaladı.
İkinci set Arjantinli 2009 şampiyonunun oyuna ortak olmasıyla atmosfer ısındı. Sete ilk 10 puanı kazanıp servis kırarak giren Delpo, bu avantajını uzun bir süre korusa da set için servis atarken Nole’nin direnişi ile karşılaştı. Sırp tenisçi, önce dezavantajı giderdi ardından servis oyununu kazanarak 6-5 öne geçti. Setin 12. oyunu 17 dakika sürerken, Del Potro zor da olsa servis oyununa tutunarak tie-break’i gördü.
Del Potro tie-break’e de iyi başladı ancak Djokovic rakibinin zayıf noktalarını bir bir vurarak bu seti de hanesine yazdırmayı bildi.
Son seti hemen başında bir kez daha rakibinin servisini çalarak avantajı elde eden beş kez Grand Slam şampiyonu, setin sonuna kadar Arjantinli’yi yanına yaklaştırmadı ve yarı finale yükselen taraf oldu.
Üst üste 10. Grand Slam yarı finalini gören Sırp tenisçi ayrıca Amerika Açık’taki arka arkaya altıncı kez son dört tenisçi arasına kalmış oldu.
Djokovic’in yarı finaldeki rakibi David Ferrer olacak. Yarı finalin diğer ayağında ise Tomas Berdych ile Andy Murray kozlarını paylaşacak. Müsabakalar cumartesi akşamı oynanacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam