Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Murray şampiyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 21/08/2011 - 21:58 GMT+3

Cincinnati Masters finalinde Andy Murray, ikinci sette Novak Djokovic'in çekilmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

Britain's Andy Murray pumps his fist after making his shot against France's Gilles Simon during their quarter-final round match of the 2011 Cincinnati Open tennis tournament in Cincinnati, Ohio, August 19, 2011

Görsel kaynağı: Reuters

ABD Açık öncesi son Masters turnuvası olan Cincinnati'de Dünya 1 nummarası Novak Djokovic yarı finalde Tomas Berdych'in çekilmesiyle finale ulaşmıştı. İskoç raket Andy Murray ise formda tenisçi Mardy Fish'i iki sette geçerek finaldeki diğer isim olmuştu.

Karşılaşma Djokovic’in servisiyle başladı. Ancak sürpriz bir şekilde Murray servisi kırmayı başarararak büyük bir avantaj yakaladı. Servis oyununu da rahat kazanan Britanyalı raket 2-0 öne geçti.

Sırp raket ancak ancak 6. oyunda servis kırma şansı yakalayabildi. Oldukça uzun süren oyun sonunda Djokovic servisi kırdı ve Murray’nin avantajını elinden aldı: 3-3.

Bir sonraki oyun ise harika rallilere sahne oldu. İki oyuncu da müthiş savunma yaparken bu sefer gülen taraf Murray oldu ve servis kırarak 4-3 öne geçti ve seti de 6-4 almayı başardı.

İkinci sete de servis kırarak başlayan Murray 3. oyunda bir kez daha bunu tekrarladıktan sonra Novak Djokovic ağrılarından dolayı maçtan çekildi. Ve Andy Murray, Cincinati’de şampiyonluğunu ilan etti.

24 yaşındaki Murray'in kariyerindeki yedinci Masters turnuvası zaferine ulaştı. Britanyalı raket, 2008'de Cincinnati'de finalde yine Novak Djokovic ile karşı karşıya gelmiş, nefes kesen mücadelede rakibini 7-6/7-6 yenerek mutlu sona ulaşmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam