Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Wimbledon 2013 - Lisicki ve Bartoli şampiyonluk için korta çıkıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 06/07/2013 - 17:39 GMT+3

Wimbledon'da tek kadınlarda final günü. Sabine Lisicki ve Marion Bartoli kariyerlerinin ilk Grand Slam şampiyonluğu için korta çıkıyor.

Marion Bartoli vs Sabine Lisicki

Görsel kaynağı: Eurosport

Sezonun üçüncü Grand Slam'i olan Wimbledon'da kadınlarda şampiyon bugün belli oluyor. Sezonun en prestijli turnuvalarından biri olan Wimbledon'da bu unvana sahip olmak için mücadele edecek isimler ise Alman Sabine Lisicki ve Fransız Marion Bartoli.
Burada daha önce 2011 yılında yarı finale çıkma başarısı göstermiş olan Lisicki, çeyrek finalde dünya bir numarası Serena Williams'ı, yarı finalde de geçen senenin finalisti Agnieszka Radwanska'yı eleyerek turnuvanın en sansasyonel sonuçlarına imza attı. Daha önce burada final oynayan Marion Bartoli ise yarı finalde Kirsten Flipkens'i zorlanmadan geçerek adını finale yazdıran taraf oldu.
Finale gelene kadar zorlu rakipleri geride bırakan ikilinin bu 5. karşılaşması olacak. Daha önceki 4 karşılaşmanın 3'ünde gülen taraf Lisicki olmuştu.
Lisicki aynı zamanda, 1999 yılından bu yana Wimbledon'da finale çıkan ilk Alman kadın tenisçi oldu. 1999 yılındaki finalde Alman Steffi Graf, ABD'li Lindsay Davenport'a 2-0 yenilmişti.
Kariyerinin ikinci Grand Slam finaline çıkan Bartoli ise, 2007 yılında Wimbledon yarı finalinde Justine Henin’i mağlup ederek finale çıkmış, ancak finalde Venus Williams’ı geçememişti.
Şampiyonun belli olacağı karşılaşma TSİ 16:00'da başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam