Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Djokovic şampiyon

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 03/07/2011 - 19:08 GMT+3

Yarın açıklanacak dünya sıralamasında 1 numaralı koltuğa oturacak olan Novak Djokovic bu başarısını Wimbledon şampiyonluğu ile taçlandırdı. Finalde son şampiyon Rafael Nadal’ı 6-4/6-1/1-6/6-3’lük setlerle geçen Sırp tenisçi, çocukluk rüyasını gerçekleştirdi.

novak djokovic, wimbledon, 2011

Görsel kaynağı: AFP

Dünyanın zirvesindeki iki ismi, 1 numaranın halefini ve selefini karşı karşıya getiren mücadele çok çekişmeli başladı. İki tenisçi de servislerine tutunarak onuncu oyuna kadar geldi. Maç başındaki para atışını kazanan ancak servis karşılamayı seçen Nadal bu kararının yanlış olduğunu bu oyunda gördü. 5-4 öndeki Djokovic, İspanyol’un servisini kırarak ilk seti kazandı.
İkinci set tek taraflıydı. İlk seti almanın moraliyle seviyesini oldukça yükselten Sırp raket bu sette iki kez servis kırdı ve 6-1 ile avantajı yakaldıç Bir sonraki sette konsantrasyonunu kaybeden yeni dünya 1 numarası Nadal’ın da bu zaafı görmesiyle bocaladı. Rafa ikinci setin tam tersi şeklinde işleyen bir setle farkı kapadı.
Son setin başındaki karşılıklı kırılan servislerin ardından sekizinci oyunda bir kez daha servis kıran Novak Djokovic kendi servis attığı oyunu da kazandı ve çocukluk hayalini gerçekleştirdi.
İki Avustralya Açık şampiyonluğu bulunan Sırp raket böylece kariyerinin üçüncü slam zaferini tatmış oldu. Nadal’ı bu yıl beşinci kez yine bir finalde mağlup eden Djokovic, bu yılki 49. maçından 48. galibiyetini çıkarttı.
Son şampiyon Nadal ise bu kez Roland Garros-Wimbledon dublesinden mahrum kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam