Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kvitova finalde

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/06/2011 - 17:19 GMT+3

Bu yıl 125.’si düzenlenen Wimbledon’da ilk finalist Petra Kvitova oldu. Çek tenisçi yarı finalde karşılaştığı Victoria Azarenka’yı 6-1/3-6/6-2’lik üç setle mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam finalini gördü.

Petra Kvitova of the Czech Republic reacts during her semi-final match against Victoria Azarenka of Belarus at Wimbledon

Görsel kaynağı: Reuters

Geçen yıl oynadığı yarı finalle dikkatleri üzerine çeken 21 yaşındaki sporcu, bugün o başarısının rastlantı olmadığını gösterdi. Karşılaşmaya zorlandığı servis oyununu kazanarak başlayan Kvitova, 1-1’den sonra beş oyun üst üste alarak ilk seti hanesine yazdırdı.
İkinci sette tıpkı çeyrek finalde Tsvetana Pironkova karşısında yaladığı gibi konsantrasyon kaybı yaşayan solak raket ilk üç oyunu kaybetti. Belaruslu Azarenka bu avantajı setin sonuna kadar korudu ve maçı karar setine taşıdı.
Son sette tekrar toparlanan Kvitova, servis kırarak başladı. İki servis kırma puanı çevirdiği kritik beşinci oyunun ardından servisine tutunan Çek tenisçi, müsabakayı servis kırarak bitirdi. Bir maç puanı çeviren Azarenka ikincisinde çift hata yapınca Kvitova finale yükselen taraf oldu.
Solak Çek’in rakibi günün ikinci yarı final mücadelesi olan Maria Sharapova-Sabine Lisicki müsabakasının galibi olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam