Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Serena 8 numarada

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/06/2011 - 15:38 GMT+3

Son Wimbledon şampiyonu Serena Williams gelecek hafta başlayacak olan şampiyonada sekiz numaralı seribaşı oldu. Venus Williams ise 24 numarada.

serena williams

Görsel kaynağı: AFP

Geçen yaz, dünya 1 numarasıyken 13. Grand Slam şampiyonluğuna Londra’da ulaştıktan sonra ayağını keserek bir yıl kortlardan uzak kalan ve sıralamada 26 numaraya kadar gerileyen ABD’li raket organizasyonun özel seribaşı belirleme sistemine göre bu yıl sekiz numaralı seribaşı olarak mücadele edecek.
Yine sakaltlık nedeniyle Avustralya Açık’tan bu yana tenisten uzak kalan 30 yaşındaki Venus Williams da bu süre zarfından 33 numaraya kadar gerilemişti.
Organizatörler kuranın daha dengeli olması adına iki tenisçinin geçmiş çim kort performansı ve sakatlıklarını göz önünde bulundurarak bu haklarını kullandıklarını belirtti.
18 kez Grand Slam şampiyonu Chris Evert iki kardeşi de ilk 16 seribaşı arasında görmeyi umduğunu söylemişti.
Erkeklerde ise dünya sıralamasının ilk dört numarasında herhangi bir değişiklik olmazken, Andy Roddick dünya 10 numarası olmasına rağmen sekiz nolu seribaşı oldu. Geçen hafta Queen’s Club’ta final oynayan dünya 19 numarası Jo-Wilfried Tsonga da 12 nolu seribaşı olacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam